Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Πως να "κανονίσετε" τα μαλλιά σας στην παραλία



Κάποιες έχετε σγουρά, άλλες ίσια, άλλες σπαστά, κοντά μαλλιά ή μαλλιά που φριζάρουν πριν ακόμη προλάβετε να βάλετε λάδι στο σώμα σας. Για όλες όμως υπάρχουν (δοκιμασμένοι από το beauty team του People) τρόποι για να δείχνετε τέλεια στην παραλία και θα τους βρείτε όλους παρακάτω.

Σγουρά μαλλιά
Το πρόβλημα: Ο ανεξέλεγκτος όγκος που αναγκάζει να τα πιάνετε σε, εντυπωσιακούς μεν, βαρετούς δε κότσους από τη στιγμή που το πόδι σας θα αγγίξει τη βρεγμένη άμμο.
Η λύση: Μάσκα μαλλιών. Αγοράστε μια μάσκα μαλλιών (κατά προτίμηση ενυδάτωσης ή για μπούκλες) και βάζετε λίγη στα μαλλιά κάθε φορά που τα βρέχετε. Εκτός του ότι θα γίνουν απίστευτα απαλά, θα μυρίζουν υπέροχα και ο όγκος θα περιοριστεί σημαντικά.

Ίσια μαλλιά
Το πρόβλημα: Ζηλεύετε τα πλούσια κύματα παραλίας και ενδεχομένως τον όγκο που έχουν άλλα μαλλιά (τα σπαστά συγκεκριμένα).
Η λύση: Ένα σπρέι με αλατόνερο. Θα αναρωτηθείτε βέβαια τι το χρειάζεστε αφού είστε ήδη στην παραλία. Το χρειάζεστε γιατί περιέχει και συστατικά styling πράγμα που σημαίνει ότι θα ενισχύσει σημαντικά το εφέ μπούκλας που δημιουργεί το αλάτι και θα το διατηρήσει περισσότερο. Ψεκάστε το ιδανικά σε σχεδόν στεγνά μαλλιά.

Σπαστά μαλλιά
Το πρόβλημα: Οι κυματισμοί που δημιουργούνται από το αλάτι δεν είναι ομοιόμορφοι και απλά σας κάνουν να δείχνετε αχτένιστη.
Η λύση: Μην τα πιάνετε συνέχεια. Στραγγίξτε τα με τα χέρια σας για να φύγει το πολύ νερό και αφήστε τα στην ησυχία τους. Αυτό που χαλάει τα όμορφα κύματα στα μαλλιά σας είναι τα χέρια σας.

Μαλλιά που φριζάρουν
Το πρόβλημα: Το φριζάρισμα ξεκινά πριν ακόμη βγείτε από το αυτοκίνητο και αυτό σας έχει οδηγήσει σε μόνιμους κότσους σε σημείο που δε θυμάστε τι μήκος έχουν τα μαλλιά σας.
Η λύση: Spray conditioner για βαμμένα μαλλιά. Τα μαλλιά σας φριζάρουν γιατί ανοίγουν τα λέπια της τρίχας. Τα προϊόντα για βαμμένα μαλλιά, προκειμένου να προστατέψουν το χρώμα, είναι σχεδιασμένα ώστε να κάνουν τα λέπια της τρίχας να κλείνουν. Καταλάβατε; Βάλτε ένα στην τσάντα σας και ψεκάζετε κάθε φορά που βγαίνετε από τη θάλασσα.

Κοντά μαλλιά
Το πρόβλημα: Δεν έχετε πολλές επιλογές και νομίζετε πως δείχνετε συνέχεια ίδια. Επίσης, αντιμετωπίζετε μικρά προβλήματα όγκου.
Η λύση: Μαντήλια για τα μαλλιά και ζελέ. Το δεύτερο είναι το πλέον λογικό αφού βρεγμένα μαλλιά + ζελέ= το τέλειο wet look. Το πρώτο μπορεί να σας φοβίζει αλλά θα σας λύσει τα χέρια και μάλιστα με τον πιο stylish τρόπο.