Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Ποιά είναι τα ρούχα που πάνε στο σχήμα του σώματός σας



Δοκιμάζεις ένα φόρεμα που φαινόταν υπέροχο στη βιτρίνα αλλά νιώθεις ότι φαίνεται απαίσιο πάνω σου. Σου θυμίζει κάτι; Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι υπάρχει κάτι λάθος στο σώμα σου. Απλώς δε ντύνεσαι ανάλογα με το σωματότυπό σου. Έχουμε κάποιες συμβουλές για σένα ώστε να διαλέγεις ρούχα που να κάνουν το σώμα σου να φαίνεται όσο καλύτερο γίνεται.

 

Σώμα Μήλο
Φόρεσε ρούχα που να μην τραβάνε το βλέμμα στο μεσαίο τμήμα του κορμιού σου και στη μέση σου. Mπλούζες με λαιμό V και φορέματα αμπίρ, wrap αλλά και σε γραμμή Α μπορούν να κάνουν θαυμάτα για σένα. Διάλεξε μπλούζες που καλύπτουν ολόκληρη την κοιλιά και φτάνουν ακριβώς κάτω από τους γοφούς.
Απέφυγε τα σταυρωτά σακάκια, τις ογκώδεις μπλούζες και γενικώς ρούχα που διαγράφουν. Προτιμήστε μπλούζες με layers (στρώσεις) ή ντραπέ καθώς και τουνίκ.
Απέφυγε τα skinny τζιν και τα παντελόνια που έχουν straight γραμμή. Παντελόνια σε γραμμή καμπάνα ή boot cut με πίσω τσέπες είναι η ιδανική επιλογή για σένα.
Αντί να φοράς ζώνη στη μέση φόρεσέ τη ακριβώς κάτω από το στήθος. Αυτό θα δημιουργήσει καμπύλες και θα κάνει τη μέση σου να φαίνεται μικρότερη.

 

Σώμα Αχλάδι
Τόνισε τους ώμους σου ώστε να εξισορροπήσεις το σχήμα της σιλουέτας σου. Για να το πετύχεις αυτό χρησιμοποίησε μαντήλια, πασμίνες ή πολύχρωμα κολιέ.
Επέλεξε μπλούζες και φορέματα με μοτίβα ή με στολίδια. Κάνε τους ώμους σου να φαίνονται φαρδύτεροι με μπλούζες και φορέματα με bateau ντεκολτέ, φουσκωτά και cup μανίκια.
Απέφυγε τα στενά παντελόνια, τα κάπρι, τις κοντές και τις pencil φούστες. Προτίμησε υφασμάτινα παντελόνια ή σε γραμμή καμπάνα και φούστες σε γραμμή Α.
Φόρεσε σκούρα χρώματα από τη μέση και κάτω ενώ από πάνω προτίμησε ανοιχτές και φωτεινές αποχρώσεις.

 

Ορθογώνιο Σώμα
Αν δεν έχεις φυσικές καμπύλες, μπορείς να δημιουργήσεις χρησιμοποιώντας ρούχα και αξεσουάρ. Φόρεσε μια ζώνη στο στενότερο σημείο της μέσης σου ώστε να την τονίσεις. Επέλεξε αμπίρ και wrap φορέματα.
Προτιμήστε μπλούζες που τελειώνουν στη μέση των γοφών. Τόνισε τους ώμους και το μπούστο σου με κυματιστές ή πλισέ μπλούζες και διαλέξτε αξεσουάρ που δίνουν ένταση στο πάνω μέρος τους σώματός σας.
Διάλεξε εσώρουχα που σου παρέχουν καλή στήριξη στο στήθος και κάνουν τη μέση σου να ξεχωρίζει.
Μεσάτα σακάκια, μπλούζες και φορέματα θα δώσουν στο σώμα σας μια ψευδαίσθηση κλεψύδρας.

 

Σώμα Κλεψύδρα
Τόνισε τις καμπύλες σου. Για να το πετύχεις αυτό είναι σημαντικό να διαλέξεις ρούχα που θα τραβήξουν την προσοχή στη μέση σου.
Απέφυγε τα ριχτά ρούχα. Θυμήσου ότι τραβόντας την προσοχή στη λεπτή μέση σου θα επιτύχεις με τον καλύτερο τρόπο να τονίσεις τους γοφούς και το μπούστο σου.
Φόρεσε εσώρουχα που ταιριάζουν καλά στο σώμα σου. Αν έχεις μεγάλο στήθος φρόντισε να φοράς το κατάλληλο σουτιέν. Απέφυγε τα σουτιέν με ενίσχυση αλλά και εκείνα που δεν έχουν καθόλου ενίσχυση ή μπανέλες γιατί θα κάνει το στήθος σου να φαίνεται πεσμένο.
Προτίμησε μπλούζες και φορέματα με λαιμόκοψη σε σχήμα V, φούστες pencil και πουκάμισα που τονίζουν το στήθος.

Πηγή κειμένου: 

womantoc