Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Πέντε τροφές για να καταπολεμήσετε την ξηρότητα του δέρματος



Είτε το δέρμα σας έχει γίνει ξηρό λόγω της θερμοκρασίας που έχει αρχίσει να πέφτει είτε από τη φύση του έχει τάση ξηρότητας, φροντίστε να εντάξετε στη διατροφή σας τα κατάλληλα προϊόντα.

Συνδυαστικά με τις ενυδατικές κρέμες και λοσιόν που θα σας συστήσει ο δερματολόγος, η σωστή διατροφή μπορεί να κάνει θαύματα για το δέρμα σας.

1. Ελαιόλαδο: Ο «υγρός χρυσός» της μεσογειακής διατροφής βοηθά ώστε το δέρμα να συγκρατεί περισσότερο νερό και επομένως να είναι πιο σφριγηλό και ελαστικό.

2. Καρπούζι: Το λυκοπένιο που δίνει στο καρπούζι το χαρακτηριστικό χρώμα του προστατεύει το δέρμα από την υπεριώδη ακτινοβολία, άρα και από τις ρυτίδες και την ξηρότητα που αυτή προκαλεί.

3. Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε ολεϊκό οξύ, ένα λιπαρό οξύ που κάνει το δέρμα να συγκρατεί την υγρασία και να παραμένει σφριγηλό.

4. Σολομός: Τα πολύτιμα Ω-3 λιπαρά οξέα του ψαριού συμβάλλουν στην ενυδάτωση του δέρματος και αποτρέπουν τις κρίσεις ακμής. Παράλληλα, τα Ω-3 προστατεύουν το δέρμα από την αφυδάτωση λόγω της υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο.

5. Φράουλες: Οι νόστιμες φράουλες είναι πλούσιες σε βιταμίνη C –μάλιστα έχουν περισσότερη βιταμίνη C ανά μερίδα απ’ ό,τι ένα πορτοκάλι ή ένα γκρέιπφρουτ– κι έτσι αποτρέπουν την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ξηρότητας.