Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024 -

Πέντε συνήθειες που γερνάνε το πρόσωπό σου πιο γρήγοραΗ γήρανση του δέρματος, εξαρτάται από την ηλικία, αλλά και τα γονίδιά μας.

Το κολλαγόνο που παράγει η επιδερμίδα μειώνεται και εμφανίζονται ρυτίδες και λεπτές γραμμές. Υπάρχει, όμως και η γήρανση που επηρεάζεται απο εξωγενείς παράγοντες. Υπάρχουν κάποια πράγματα που κάνεις και η επιδερμίδα γερνάει πιο γρήγορα.

Ξεχνάς το αντηλιακό

Το πιο σημαντικό βήμα που πρέπει να κάνεις στην πρωινή σου ρουτίνα είναι να βάλεις αντηλιακό. Πολλές φορές, μπορεί να το ξεχάσεις, ή να το χρησιμοποιείς μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες. Η έκθεση στις ακτίνες UV, προκαλεί φωτογήρανση στην επιδερμίδα. Ο ήλιος είναι ο χειρότερος εχθρός του δέρματος και το αντηλιακό μας βοηθά να διατηρούμε νεανικό το δέρμά μας.

Δεν πίνεις πολύ νερό

Η ενυδάτωση της επιδερμίδας δεν είναι μόνο εξωτερική και επιφανειακή. Η επαρκής πρόσληψη νερού, μας βοηθά να έχουμε και πιο λαμπερό δέρμα. Γι’αυτό, βάλε ένα reminder την ώρα που δουλεύεις να πίνεις αρκετό νερό.

Τρόπος ζωής

Το άγχος και η κακή διατροφή, που αρκετές φορές συνδέονται και μεταξύ τους, βοηθούν στην εμφάνιση ρυτίδων. Το άγχος, αυξάνει την αυξάνει την παραγωγή ελεύθερων ριζών και προκαλεί ένα “σφίξιμο” στο πρόσωπό μας, το οποίο προκαλεί τις λεπτές γραμμές.

Η κακή διατροφή, χαμηλή σε πρωτεΐνες και βιταμίνες δεν προσφέρει στον οργανισμό μας τα σωστά εργαλεία για την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Επιπλέον, το κάπνισμα, προκαλεί επίσης λεπτές γραμμές στο πρόσωπο αλλά και λόγω της τοξικότητάς του επιταχύνει την παραγωγή ελεύθερων ριζών. Τέλος, ο ύπνος κακής ποιότητας, δεν επιτρέπει στο σώμα να αναπλάθεται κατά τη διάρκεια της νύχτας.