Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Ομορφιά με την γλύκα των φρούτων



Ο πιο μεστός και όμορφος μήνας του καλοκαιριού είναι εδώ! Αύγουστος, η πιο μαγεμένη εποχή της Μεσογείου, με την θάλασσα να κυριαρχεί και να μας κάνει δώρο την δροσιά της και την ξενοιασιά, αυτήν που τόσο ζηλεύουν οι βόρειοι λαοί, εδώ που τα λέμε.

Ταυτόχρονα ο Αύγουστος είναι και η τέλεια ευκαιρία να χορτάσουμε σωστά τον οργανισμό μας, δίνοντάς του την ευκαιρία να λάμψει, να αποτοξινωθεί και να ομορφύνει μέσα από την πιο γλυκιά συνομωσία αρωμάτων και γεύσεων, την συνομωσία των φρούτων! Ειδικά στην Ελλάδα του άφθονου ήλιου και της απέραντης ποικιλίας φρούτων, ο Αύγουστος είναι ο ιδανικός μήνας για να αναβρούμε την γραμμή μας με τον πιο απολαυστικό τρόπο, συνδυάζοντας ήπια άσκηση με την κολύμβηση και κατανάλωση δροσιστικών, απολαυστικών φρούτων! Ας δούμε τα δώρα του Αυγούστου που ευνοούν την ομορφιά και την υγεία μας.

Φραγκόσυκο

Δύσκολα θα το βρείτε σε κάποιο μανάβικο, θα το βρείτε όμως σε κάθε νησάκι και ξερολιθιά της Ελλάδας! Και όπου το βρείτε, τιμήστε το δεόντως! Το φραγκόσυκο, εκτός του ότι είναι ένας σκέτος πειρασμός γευστικά, είναι ο καλύτερος σύμμαχος για να βρείτε την γραμμή σας, αφού είναι ισχυρός λιποδιαλύτης αλλά προσφέρει και ένα πλούσιο «portfolio» βιταμινών και ιχνοστοιχείων που εκτοξεύει την ομορφιά του δέρματος και την λίμπιντο!

Σταφύλι

Τι να πούμε για τον βασιλιά της Μεσογείου; Το σταφύλι με τις άπειρες ποικιλίες του είναι ο ορισμός του ελληνικού καλοκαιριού. Μια καλή αποτοξίνωση είναι να δοκιμάσετε να φάτε μια μέρα την εβδομάδα μόνον σταφύλι, θα χάσετε πολλούς πόντους και θα κερδίσετε πλήρη αναδόμηση του οργανισμού σας. Κάνει πολύ μεγάλο καλό στο νεφρικό και λεμφικό σύστημα, αλλά θέλει μεγάλη προσοχή το ζήτημα της καλλιέργειάς του. Μόνον η απόλυτα βιολογική καλλιέργεια σας εξασφαλίζει οφέλη, αλλιώς μπορεί να είναι έως και επιζήμιο.

Σύκο

Οι παλιοί λέγανε ότι το σύκο είναι μαρμελάδα στο δέντρο, και έχουν δίκιο! Είναι από τα φρούτα που θέλουν μέτρο στην κατανάλωση, καθώς είναι θερμιδικές βόμβες φρουκτόζης, αλλά δεν πρέπει να το παραλείψετε σε καμία περίπτωση. Αναγεννά κανονικά το ήπαρ και βοηθάει στην μάχη ενάντια στον χρόνο.

Αχλάδι

Αν είναι να το τιμήσετε, προτιμήστε την ξινούτσικη παραδοσιακή ποικιλία της κοντούλας, είναι ένα όνειρο! Πρόκειται για ένα φρούτο άκρως απαραίτητο στον γυναικείο οργανισμό, αφού βοηθάει πολύ στην καλή λειτουργία του γενετικού συστήματος και παρατείνει τηννεότητα του οργανισμού.

Ροδάκινο

Πανέμορφο και ηδονικό, το ροδάκινο βοηθάει πολύ το πεπτικό σύστημα, είναι χορταστικό και επιτρέπει στο δέρμα να ανανεωθεί. Μην πετάξετε το κουκούτσι του, όπως και το κουκούτσι του βερίκοκου είναι βρώσιμο. Σπάστε το και φάτε την λίγο πικρούτσικη ψίχα που έχει κυάνιο, είναι το καλύτερο αντικαρκινικό!

Δαμάσκηνο

Το δαμάσκηνο δεν είναι φρούτο, είναι φάρμακο! Βοηθάει στην αποβολή περιττού λίπους, οργανώνει το πεπτικό σύστημα, παρασύρει βλαβερές τοξίνες από το έντερο, βοηθάει στον έλεγχο της όρεξης και είναι ο καλύτερος σύμμαχος στην δίαιτα.

Πεπόνι

Το ηδονικό αυτό χρυσό και πράσινο φρούτο είναι ιδανικό για να σας βοηθήσει να ελέγξετε την πείνα σας, βοηθάει να μυρίζει όμορφα το σώμα και κάνει απέραντο καλό στην επιδερμίδα. Φυσικά και εδώ, μην υποτιμήσετε τα σπόρια του. Έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες. Στεγνώστε τα στον ήλιο και απολαύστε τα σαν ξηρό καρπό.

Καρπούζι

Δεν νοείται καλοκαίρι χωρίς την κατακόκκινη βόμβα αισθήσεων και δροσιάς! Το καρπούζι, όπως και όλα τα κόκκινα φρούτα και λαχανικά, έχει λυκοπένιο, μια ουσία με εξαιρετικές αντικαρκινικές ιδιότητες. Εννοείται ότι βοηθάει στην αποτοξίνωση του οργανισμού, μιας και αποβάλλεται…μανιωδώς, παρασέρνοντας και όλα τα βλαβερά στοιχεία της διατροφής μας. Δεν ισχύει το ότι η μεγάλη κατανάλωσή του φέρνει κιλά, η φρουκτόζη του είναι πολύ ελαφριά και πολύ προτιμότερη από την μαρτία ενός λιπαρού παγωτού!