Σάββατο 15 Ιουνίου 2024 -

Οι καλύτερες θεραπείες προσώπου ανάλογα με την ηλικία σαςΟι θεραπείες προσώπου είναι μη επεμβατικές θεραπείες της επιδερμίδας που έχουν ως στόχο να αντιμετωπιστούν συγκεκριμένα προβλήματα, αλλά και να βελτιώσουν συνολικά την υγεία του δέρματος.

«Η θεραπεία προσώπου είναι σαν ένα μεγάλο ποτήρι νερό για το δέρμα σας», λέει η αισθητικός Amanda Kanaan. «Μετά τη θεραπεία, το δέρμα σας θα δείχνει υγιές, ενυδατωμένο και λαμπερό».

Ακόμη και όσες έχουν καθαρό δέρμα μπορούν να επωφεληθούν από τέτοιες θεραπείες, κυρίως γιατί το καθαρό δέρμα δεν ισοδυναμεί απαραιτήτως με το υγιές δέρμα. Οι θεραπείες προσώπου επιτρέπουν τη διαρκή απολέπιση της επιδερμίδας και αφήνουν να αναδυθεί νέο δέρμα επιτυγχάνοντας:

  • συρρίκνωση των πόρων
  • μείωση της έκκρισης σμήγματος
  • μείωση των χρωστικών κηλίδων
  • εξισορρόπηση του PH

«Οι θεραπείες προσώπου βοηθούν ακόμα στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος. Η καλή κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα βοηθά στην καταπολέμηση των βακτηρίων και την αναγέννηση των κυττάρων που είναι εξαιρετικά σημαντική για την παραγωγή κολλαγόνου», εξηγεί η Kanaan.

Ποια όμως είναι η καταλληλότερη θεραπεία; Κάθε ηλικία έχει τις δικές της ανάγκες και παρακάτω αναλύουμε τις καταλληλότερες επιλογές για τα 20, τα 30, τα 40 και τα 50+.

«Οι επιλογές στις θεραπείες για περιποίηση προσώπου και φροντίδα της επιδερμίδας όταν είστε 20 ετών, πρέπει να είναι προληπτικές και να έχουν ως στόχο τη βελτίωση της υγείας της επιδερμίδας σας και την αύξηση των επιπέδων κολλαγόνου και ελαστίνης», λέει η Dr Thuha Jabbar, γιατρός που ασχολείται με τις αισθητικές επεμβάσεις.

«Τα Hydrafacials είναι μια εξαιρετική, μη επεμβατική θεραπεία που καθαρίζει σε βάθος το δέρμα, το φωτίζει και μειώνει τις λεπτές ρυτίδες. Τα χημικά πίλινγκ και άλλες μη επεμβατικές θεραπείες προσώπου είναι επίσης καλές λύσεις για τη βελτίωση της όψης του δέρματος», αναφέρει η ίδια. Τα Hydrafacials συνδυάζουν καθαρισμό, απολέπιση, ενυδάτωση και αντιοξειδωτική προστασία, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και τους ρύπους, ενώ ταυτόχρονα εκχυλίζονται ενυδατικοί οροί στο δέρμα.

Η γιατρός Sophie Shotter είναι επίσης οπαδός των Hydrafacials και υποστηρίζει ότι μπορούν «να βοηθήσουν στον βαθύ καθαρισμό του δέρματος. Η θεραπεία προσώπου με LED (φωτοθεραπεία προσώπου) είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή. Πολλοί facialists συνδυάζουν τις τεχνικές για καλύτερα αποτελέσματα».

Η δερματολόγος Radmila Lukian συνιστά τη μικροδερμοαπόξεση, μια θεραπεία κατά την οποία χρησιμοποιούνται λεπτοί κρύσταλλοι για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος. Λέει ότι είναι «η τέλεια θεραπεία για να λάμψει το θαμπό δέρμα και να μειωθεί η μελάγχρωση. Είναι ιδανική για νέους ενήλικες».

Στα 30 σας είναι η στιγμή που η δρ Shotter συνιστά «να αρχίσετε να σκέφτεστε να ανεβάσετε το επίπεδο στην περιποίηση της επιδερμίδας σας». Προτείνει θεραπείες προσώπου που περιλαμβάνουν το microneedling – μια διαδικασία κατά την οποία μικρές βελόνες τρυπούν το ανώτερο στρώμα του δέρματός σας. Σε αυτή την ηλικία «αρχίζουμε να παρατηρούμε τις πρώτες ρυτίδες, καθώς τότε ξεκινά η μείωση του κολλαγόνου. Αυτές οι θεραπείες μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου, οδηγώντας σε σημαντικές βελτιώσεις στην υφή του δέρματος», λέει η Shotter.

Η Dr Lukian συνιστά μια θεραπεία προσώπου που συνδυάζει τη δερμοαπόξεση με διαμάντι η οποία, όπως λέει, μπορεί να βοηθήσει «στη βελτίωση της όψης του δέρματος».

Για τη δεκαετία των 40, η Dr Lukian προτείνει τη φωτοθεραπεία LED και την ανάπλαση του δέρματος με λέιζερ, καθώς «γίνεται πιο σημαντική η μείωση των ρυτίδων, η αύξηση του κολλαγόνου και η βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος». Η ίδια προσθέτει: «Η θεραπεία με λέιζερ χρησιμοποιεί στοχευμένη ενέργεια λέιζερ για να αυξήσει την παραγωγή κολλαγόνου – για πιο υγιές και νεανικό δέρμα».

Από πλευράς της, η Dr Jabbar προσθέτει: «Τα 40 σας είναι μια εξαιρετική στιγμή για να δοκιμάσετε θεραπείες με λέιζερ, για να μειώσετε την ορατότητα των ρυτίδων και να ενισχύσετε την υγεία και την όψη του προσώπου σας. Από τις θεραπείες ανάπλασης του δέρματος με λέιζερ μέχρι τις θεραπείες προσώπου με έντονο παλμικό φως, που μειώνουν την υπερμελάγχρωση και τις πανάδες από τον ήλιο, το λέιζερ είναι μια ευέλικτη και μη επεμβατική επιλογή που μπορεί να επαναφέρει τη νεανική λάμψη στο δέρμα σας».

«Από τα 50 και μετά, παραμείνετε επικεντρωμένες στην ενίσχυση του κολλαγόνου με παρόμοιες προσεγγίσεις με τις σαραντάρες», λέει η Dr Shotter. «Ωστόσο στα 50 μας συχνά αρχίζουμε να παρατηρούμε πιο πολλά ορατά σημάδια γήρανσης, όπως μελάγχρωση και ρυτίδες. Η χρήση βαθύτερων χημικών peelings ή τεχνικών με λέιζερ, αξίζουν τον κόπο για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα».