Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Μυστικά ομορφιάς για πλούσια μαλλιά με όγκο



Έξω κάνει κρύο, γι’ αυτό ίσως φοράτε πλέον καπέλα και σκούφους σε καθημερινή βάση.

Παρόλο που είναι ωραίο να φοράμε πλεκτούς σκούφους για να μην κρυώνουμε, είναι αλήθεια ότι επηρεάζουν τα μαλλιά μας.

Αν βγάλετε το καπέλο, θα δείτε ότι τα μαλλιά σας έχουν χάσει τον όγκο τους και είναι ηλεκτρισμένα. Πώς μπορείτε να αναζωογονήσετε τα μαλλιά σας, να τους δώσετε όγκο και να ξαναβρούν τη φόρμα που είχαν (ακόμα και λίγες ώρες πριν);

Αν έχετε πλούσια, πυκνά μαλλιά, τότε μάλλον θα είστε καλυμμένη στον τομέα «όγκος». Αν όμως έχετε λεπτά και σχετικά αραιά μαλλιά και κάνετε διαρκώς άκαρπες προσπάθειες να τους δώσετε όγκο, τότε σας έχουμε μερικές συμβουλές που θα σας λύσουν τα χέρια.

Χρησιμοποιήστε το κατάλληλο σαμπουάν

Αυτό μπορεί να σας ξενίσει στην αρχή, αλλά αντισταθείτε στην επιθυμία να λούζετε τα μαλλιά σας κάθε μέρα. Αντιθέτως, επιλέξτε ένα σαμπουάν που να προσφέρει ενυδάτωση και περιποίηση στις άκρες σας και εφαρμόστε το κάνοντας μασάζ στις ρίζες.

Επιλέξτε conditioner που δεν βαραίνει τα μαλλιά

Τα μαλλιά σας θα είναι ανανεωμένα και θα διατηρήσουν περισσότερο τον όγκο τους. Πρώτα εφαρμόστε το conditioner και στη συνέχεια λουστείτε με το σαμπουάν, γιατί έτσι θα φροντίσετε πρώτα για τη θρέψη των μαλλιών σας και μετά για την καθαριότητα. Τα σαμπουάν, conditioner και θεραπείες για πυκνά μαλλιά μπορούν επίσης να βελτιώσουν τον όγκο των μαλλιών σας.

Συμβουλή: Δεν είστε ακόμη ικανοποιημένες με τον όγκο των μαλλιών σας; Εφαρμόστε conditioner στο κάτω μισό των μαλλιών σας, αποφεύγοντας τις ρίζες και τη φράντζα.

Χρησιμοποιήστε τσιμπιδάκια

Αυτό λειτουργεί καλύτερα σε μαλλιά δεύτερης ή τρίτης μέρας: δοκιμάστε να τοποθετήσετε τσιμπιδάκια σε στρατηγικά σημεία, που θα δώσουν την ψευδαίσθηση του όγκου όλη μέρα.

Στεγνώστε ανάποδα

Είτε τα μαλλιά σας είναι αραιά, σγουρά ή λεπτά, θα σας βοηθήσει πολύ το να τα στεγνώσετε ανάποδα. Το μυστικό είναι να ξεκινήσετε όταν τα μαλλιά σας είναι τελείως βρεγμένα και μόλις στεγνώσουν κατά 60%, σκύψτε το κεφάλι για να ολοκληρώσετε το στέγνωμα. Έτσι, τα μαλλιά σας θα αποκτήσουν περισσότερο όγκο. Μόλις τελειώσετε, ανασηκώστε λίγο τις ρίζες σας για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα. Με αυτόν τον τρόπο, οι μπούκλες σας διατηρούν το σχήμα τους χωρίς να ισιώνουν από τον αέρα.

Κοιμηθείτε καλά

Αφιερώστε ένα λεπτό πριν τον ύπνο για να εκμεταλλευτείτε ακόμη και το μαξιλάρι για να ομορφύνετε τα μαλλιά σας. Μαζέψτε τα μαλλιά σας σε έναν χαλαρό κότσο για να έχετε τα τέλεια μαλλιά δεύτερης ημέρας και να ξυπνήσετε με μαλλιά γεμάτα όγκο το πρωί. Αν λουστείτε πριν τον ύπνο, κάντε πολλούς μικρούς κότσους στην κορυφή του κεφαλιού για ιδανικό αποτέλεσμα.

Πείτε «αντίο» στη βούρτσα

Αν θέλετε ένα πιο κυματιστό ή σγουρό αποτέλεσμα, μην χρησιμοποιείτε βούρτσα. Χτενίστε τα μαλλιά σας με τα δάχτυλά σας και θα πετύχετε ένα σγουρό ή πιο φυσικό, παιχνιδιάρικο look.

Καθαρίστε καλά τις ρίζες των μαλλιών σας

Ένας τρόπος για να πετύχετε περισσότερο όγκο: καθαρίστε καλά τις ρίζες των μαλλιών σας.