Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Μυστικά ομορφιάς από τη Μητέρα Φύση - Λάδι Ελιάς



Το ελαιόλαδο, περιέχει πολυφαινόλες, βιταμίνη Ε και Α και -σε αντίθεση με τα υπόλοιπα λίπη και έλαια- μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών, που βοηθούν στην αναζωογόνηση των κυττάρων μας. Στα αντιοξειδωτικά ανήκουν βιταμίνες, μέταλλα και άλλες πολύ χρήσιμες ουσίες.

Πρόκειται για μικροστοιχεία που δίνουν τη δυνατότητα στον οργανισμό να αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά την «εξάντληση» των κυττάρων, την κύρια δηλαδή αιτία εμφάνισης χρόνιων παθήσεων, ενώ παράλληλα εξουδετερώνουν τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες, που ευθύνονται για τη πρόωρη γήρανση.
Δες πως μπορείς να επωφεληθείς από τις ευεργετικές του ιδιότητες, κάνοντας κάποιες συνταγές ομορφιάς στο σπίτι σου.

-Για απαλή επιδερμίδα: Ανακάτεψε μία ποσότητα ελαιόλαδου με χοντρή ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρρευστο. Τρίψε απαλά το σώμα σου, από άκρη σε άκρη και ξέβγαλε με χλιαρό νερό.

- Για δυνατά νύχια: Βούτηξε τις άκρες των δακτύλων σου σε ένα δοχείο με χλιαρό λάδι για 10 λεπτά. Επανέλαβε αυτή τη φροντίδα, κάθε φορά που θέλεις να κάνεις μανικιούρ.

-Για λαμπερά /ανθεκτικά μαλλιά: Πριν το λούσιμο, άπλωσε στα μαλλιά σου ελαιόλαδο. Χτένισέ τα με μία αραιή χτένα, ώστε να απλωθεί σε όλα τα σημεία και κάλυψε το κεφάλι με μία ζεστή πετσέτα για 15 λεπτά.

-Για ξηρές επιδερμίδες: Γέμισε την μπανιέρα με χλιαρό νερό, ρίξε ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο και βυθίσου (αν θέλεις να αρωματίσεις το νερό, πρόσθεσε μερικές σταγόνες αρωματικών ελαίων)

-Για τόνωση: Βράσε μερικά φύλλα ελιάς και δημιούργησε ένα πλούσιο μείγμα. Κάνε μασάζ σε όλο σου το σώμα.