Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

ελιάς



Μυστικά ομορφιάς από τη Μητέρα Φύση - Λάδι Ελιάς

Το ελαιόλαδο, περιέχει πολυφαινόλες, βιταμίνη Ε και Α και -σε αντίθεση με τα υπόλοιπα λίπη και έλαια- μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών, που βοηθούν στην αναζωογόνηση των κυττάρων μας. Στα αντιοξειδωτικά ανήκουν βιταμίνες, μέταλλα και άλλες πολύ χρήσιμες ουσίες.



Γρήγορη πίτσα με πάστα ελιάς και 3 ειδών τυριά

Σε 25' ετοιμάζουμε αυτή την πίτσα με γραβιέρα, μετσοβόνε και φορμαέλα για να τη φάμε σήμερα το βράδυ παρέα με φίλους...

Υλικά



Το ξεπίκρισμα της ελιάς

Όπως ίσως ήδη γνωρίζετε καμιά ελιά [εκτός της Θρουμπολιάς] δεν είναι βρώσιμη από την αρχή χωρίς επεξεργασία. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας της ελευρωπαΐνης, πολυφαινόλης που αν και δεν είναι βλαβερή για τον οργανισμό μας εντούτοις είναι αρκετά πικρή.