Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Μυστικά για υγιή και όμορφα μαλλιά



Ποιος είναι ο ορισμός των όμορφων μαλλιών; Ποια είναι τα μυστικά που πρέπει να ξέρουμε ώστε να τα αποκτήσουμε;


Τα μαλλιά πρέπει να είναι υγιή και απαλά από τη ρίζα έως τις άκρες και να εκπέμπουν λάμψη. Με λίγα λόγια πρέπει να σφύζουν από ζωή. Δυστυχώς, η πλειονότητα των γυναικών έχει ταλαιπωρημένα μαλλιά από τα χτενίσματα και τις βαφές και αυτά που χρειάζονται είναι η εντατική θρέψη, η επανόρθωση και η ενδυνάμωση. Για να αποκτήσεις όμορφα μαλλιά αυτά που πρέπει να κάνεις είναι πολύ απλά. Αλλά το δύσκολο σ΄αυτό είναι ότι πρέπει να αφιερώσεις χρόνο στα μαλλιά σου και να ακολουθήσεις βήμα-βήμα τις παρακάτω οδηγίες.

Καθαρισμός
Λιπαρές ρίζες; Ξηρές άκρες; Ξηροδερμία; Λιπαρότητα; Ανάλογα με το πρόβλημα που έχουμε, πρέπει να επιλέξουμε και το σαμπουάν. Το σωστό σαμπουάν είναι το Α και το Ω για την υγεία και τη σωστή περιποίηση των μαλλιών. Εάν έχουμε συνηθίσει να λουζόμαστε καθημερινά πρέπει να επιλέγουμε σαμπουάν με ήπια καθαριστική σύσταση. Ένα σαμπουάν με πλούσιους ενυδατικούς παράγοντες θα χαρίσει στα μαλλιά μας την απαλότητα, τη δύναμη και τη λάμψη που χρειάζεται,
Περιποίηση ανάλογα με το τύπο μας
Σγουρό
Για να διατηρήσουμε καλοσχηματισμένες τις μπούκλες και για να αποφύγουμε το φριζάρισμα αυτό που χρειάζεται είναι η εντατική ενυδάτωση. Αποφεύγουμε όσο το δυνατόν περισσότερο το πιστολάκι και αφήνουμε τα μαλλιά να στεγνώνουν με φυσικό τρόπο. Αν είναι ανάγκη να το χρησιμοποιήσουμε το ρυθμίζουμε στη μεσαία σκάλα και ταχύτητα. Τέλος, όταν οι μπούκλες χάνουν το σχήμα τους ψεκάζουμε ένα ενυδατικό σπρέι ή εφαρμόζουμε έναν αφρό για σγουρά μαλλιά.

Σπαστά μαλλιά
Κι αυτός ο τύπος είναι επιρρεπής στο φριζάρισμα. Άρα, κι αυτός ο τύπος μαλλιών χρειάζεται εντατική ενυδάτωση. Συνεπώς τα προϊόντα που δε ξεβγάζονται μας ταιριάζουν γάντι. Συστατικά όπως τα φυτικά έλαια, το αμυγδαλέλαιο, το λάδι τζοτζόμπα  κ.α μαλακώνουν τη τρίχα και την προστατεύουν από τη θερμότητα των σεσουάρ.

Λεπτά και άτονα μαλλιά
Χρησιμοποιούμε ειδικές συνθέσεις με μικρο-συστατικά, τα οποία κάνουν τη τρίχα να φαίνεται ογκώδης, δυνατή και ανάλαφρη. Η περίπτωση του dry shampoo ενδείκνυται. Έτσι το χτένισμά μας θα έχει διάρκεια και φυσικό όγκο.

Βαμμένα ή ταλαιπωρημένα μαλλιά
Η εντατική θεραπεία με κάποια μάσκα ή αμπούλα είναι απαραίτητη τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για την αποκατάσταση της λάμψης τους.
Χρησιμοποιούμε προϊόντα με κερατίνη και ενυδατικά συστατικά, γιατί επανορθώνουν τη δομή της τρίχας και σφραγίζουν την υγρασία της.