Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Μαλλιά με όγκο; Ακολουθήστε τα έξυπνα βήματα



Λεπτές τρίχες, μαλλιά «πράσα», λίγα μαλλιά και άλλα πολλά μπορούν να κάνουν τα μαλλιά μας να μην έχουν τον όγκο και την πυκνότητα που θέλουμε.

Μερικά έξυπνα κουρέματα, τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης και κάποιες συμβουλές μπορούν να αλλάξουν την εμφάνισή τους, αρκεί να ταιριάζουν με τον τύπο, το στιλ και την κατάσταση των μαλλιών μας!

1. Συχνό κόψιμο
Όλοι οι κομμωτές συμφωνούν πως για να δείχνουν τα μαλλιά μας πιο γεμάτα, το συχνό κόψιμο είναι η βασική αρχή. Απομακρύνοντας τις κατεστραμμένες άκρες και δίνοντας στο χτένισμά μας ζωντάνια και κίνηση με το ανάλογο στιλ, εξασφαλίζουμε υγεία, λάμψη και όγκο. Σημείο κλειδί βέβαια, μία κουπ που αναδεικνύει την υφή των μαλλιών μας και το σχήμα του προσώπου μας, διότι εάν χρειαζόμαστε πολύ χρόνο για το styling πού καιρός για να δώσουμε και όγκο στο χτένισμά μας!
Ηot Tip: Για να κερδίσουμε όγκο, δύναμη και ζωντάνια ανανεώνουμε το χτένισμά μας περίπου κάθε 6-8 εβδομάδες.

2. Μέτριο μήκος με ασύμμετρες άκρες
Ένα look που οι κομμωτές εμπιστεύονται με κλειστά μάτια, όταν θέλουν να προσθέσουν όγκο! Το μήκος που αγγίζει τους ώμους κάνει τα μαλλιά να δείχνουν τόσο-όσο μακριά, αποφεύγοντας το βάρος που προσθέτει το έξτρα μήκος. Παράλληλα, η ασυμμετρία στις άκρες των μαλλιών χαρίζει όγκο και κίνηση.
Hot Tip: Εάν δεν μας αρέσουν τα κοντά μαλλιά, αυτή είναι η καλύτερη πρόταση για να εξασφαλίσουμε μήκος και πυκνότητα. Μάλιστα, εάν τονίσουμε τις άκρες των μαλλιών μας με λίγο τζελ διαμόρφωσης είναι βέβαιο πως θα έχουμε όλα τα βλέμματα πάνω μας!

3. Το διαχρονικό καρέ
Το καρέ κόψιμο, ειδικά στο ύψος των ώμων κάνει τα μαλλιά μας να δείχνουν πιο πλούσια, ενώ την ίδια στιγμή προσθέτει έξτρα γοητεία μέσα από το πιο διαχρονικό στιλ! Ένα απόλυτα σέξι look που αναδεικνύει την περιοχή του λαιμού και τη θηλυκότητά μας, κρατώντας μακριά και την αμήχανη φάση που δημιουργείται όταν τα μαλλιά μας μακραίνουν περισσότερο.
Ηot Tip: Το ομοιόμορφο κόψιμο στις άκρες των μαλλιών μας προσθέτει έξτρα όγκο μια και οι ώμοι μας δημιουργούν την ιδανική υποστήριξη με τον πιο φυσικό τρόπο!

4. Μαλλιά στο πλάι
Ακολουθώντας το παράδειγμα πολλών διάσημων σταρ χτενίζουμε τα μαλλιά μας στο πλάι, δίνοντας περισσότερο όγκο στη μία πλευρά. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη λύση, χωρίς κόψιμο και έντονο styling, που χαρίζει στην κόμη μας έξτρα πυκνότητα και στιλ!
Hot Tip: Φέρνοντας τα μαλλιά στο πλάι, πρέπει να προσέξουμε να μην τα τραβήξουμε έτσι, ώστε να δείχνει άδεια και λεία η άλλη πλευρά. Κάτι τέτοιο δημιουργεί ένα πολύ flat αποτέλεσμα! Εάν θέλουμε να τα πιάσουμε στο σημείο αυτό πίσω από τα αυτιά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα τσιμπιδάκι το πολύ 2-3εκ. από τις ρίζες των μαλλιών, αφήνοντας λίγες τούφες να πλαισιώνουν το περίγραμμα του προσώπου μας.

5. Διαφορετικά επίπεδα
Το ντεγκραντέ κόψιμο είναι ιδανικό εάν θέλουμε να προσθέσουμε εύκολα όγκο και πυκνότητα στο χτένισμά μας. Σε περίπτωση μάλιστα, που τα μαλλιά μας είναι λεπτά, αλλά επιθυμούμε να τα διατηρούμε μακριά, αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να κερδίσουν όγκο.
Hot Tip: Το κόψιμο των μαλλιών μας σε διαφορετικά επίπεδα, εκτός από όγκο και κίνηση μπορεί να αναδείξει ή ακόμα και να βελτιώσει το σχήμα τού προσώπου μας.

6. Απαλοί κυματισμοί
Εάν τα μαλλιά μας είναι μέτρια σε μήκος ή και μακριά, μπορούμε να τα κάνουμε να δείχνουν πιο πυκνά και με ένα εύκολο styling. Τι κάνουμε; Δημιουργούμε απλά, μερικούς απαλούς κυματισμούς σε όλο τους το μήκος. Τα ψαλίδια σιδερώματος προσφέρουν την πιο γρήγορη λύση, σε χρόνο d.t.
Hot Tip: Εάν δεν θέλουμε να ταλαιπωρήσουμε τα μαλλιά μας με το σίδερο, μπορούμε όσο είναι ακόμα νωπά (μετά το λούσιμο), να τα πιάσουμε σε μια χαλαρή και χοντρή πλεξίδα, πριν κοιμηθούμε. Το επόμενο πρωί, ελευθερώνουμε και με τα δάχτυλα διαμορφώνουμε το αεράτο μας look!

7. Κορώνα στο κεφάλι μας!
Προσθέτοντας όγκο στην κορυφή του κεφαλιού, κάνουμε τα μαλλιά μας να δείχνουν πιο πυκνά και το χτένισμα πιο δημιουργικό από ποτέ! Εάν μάλιστα, θέλουμε μία σύγχρονη έκδοση από τα looks των 60s, αυτή είναι η καλύτερη πρόταση.
Hot Tip: Ψεκάζουμε με λίγο νερό τα μαλλιά μας και στη συνέχεια χρησιμοποιούμε ένα σπρέι styling για όγκο, που προφυλάσσει από τη θερμότητα. Κατόπιν, με μια μικρή, στρογγυλή βούρτσα και τη βοήθεια του σεσουάρ, δουλεύουμε τούφα-τούφα.

8. Η σωστή εφαρμογή των προϊόντων
Η πληθώρα των προϊόντων για τα μαλλιά, πολύ συχνά μπορεί να μας κάνει ανυπόμονες, αχόρταγες και καμιά φορά επιπόλαιες. Αν και μπορούμε να πειραματιστούμε με διάφορα προϊόντα, αυτό που πρέπει να έχουμε κατά νου είναι πως θα πρέπει να τα επιλέγουμε κυρίως, σύμφωνα με την υφή των μαλλιών μας σε συνδυασμό και με το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Hot Tip: Η μαγική συνταγή για το ιδανικό styling είναι μία: «Όσο λιγότερο, τόσο το καλύτερο!». Χρησιμοποιώντας μια ποσότητα ίση με το μέγεθος ενός φουντουκιού, έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε θαύματα, χωρίς να επιβαρύνουμε τα μαλλιά μας.

9. Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά
Σε κανέναν δεν αρέσουν τα βρώμικα μαλλιά. Η άσχημη μυρωδιά σε συνδυασμό με την παρουσία σμήγματος στην επιφάνειά τους, είτε είναι λιπαρά είτε όχι, είναι κλασικό παράδειγμα προς αποφυγή! Επισημαίνοντας επίσης, πως τα άλουστα μαλλιά δείχνουν ακόμα πιο λίγα, άτονα και χωρίς την παραμικρή ζωντάνια, έχουμε ακόμα ένα λόγο για να λουζόμαστε συχνά και συχνότερα.
Hot Tip: Επιλέγοντας το κατάλληλο σαμπουάν για τον τύπο και την υφή των μαλλιών μας, προσφέρουμε φροντίδα και αναζωογόνηση. Ένα καλό λούσιμο λοιπόν, περίπου κάθε 2 ημέρες, θα κάνει τα μαλλιά μας να δείχνουν πιο πλούσια, αέρινα και λαμπερά!

10. Μαλλιά, απόλυτα στεγνά
Είναι πασιφανές πως τα βρεγμένα μαλλιά δείχνουν ακόμα πιο άτονα και λεπτά, οπότε ένα καλό στέγνωμα αυξάνει την πυκνότητά τους. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να στραγγίζουμε το νερό με τις παλάμες μας και στη συνέχεια, να τα τυλίγουμε με μια καθαρή πετσέτα ώστε να απορροφηθεί η έντονη υγρασία. Στη συνέχεια, το σεσουάρ σε μέτρια θερμοκρασία ολοκληρώνει τη διαδικασία του στεγνώματος.
Hot Tip: Τα προϊόντα styling λειτουργούν πολύ καλύτερα όσο τα μαλλιά μας είναι ακόμα νωπά. Για αυτόν τον λόγο, πριν περάσουμε στο στέγνωμα με το πιστολάκι, απλώνουμε το προϊόν επιτρέποντάς του να διαχέει τέλεια τα συστατικά του χάρη στη θερμότητα, αντί να βαραίνει τα μαλλιά μας.

11. Το «ανάποδο» στέγνωμα
Στεγνώνοντας τα μαλλιά μας με το κεφάλι προς τα κάτω είναι βέβαιο πως θα αποκτήσουν περισσότερο όγκο. Όταν μάλιστα, με τις άκρες των δακτύλων μας αναδεύουμε τις ρίζες τραβώντας τις ελαφρά, τότε το αποτέλεσμα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό!
Hot Tip: Για να δώσουμε έξτρα όγκο στις ρίζες των μαλλιών μας χρησιμοποιούμε το σεσουάρ επιλέγοντας εναλλακτικά, ζεστό και κρύο αέρα.

12. Επιστροφή στις ρίζες!
Όπως έχουμε αντιληφθεί, τα μαλλιά μας δείχνουν ομορφότερα και πιο γεμάτα εάν δώσουμε όγκο στις ρίζες τους. Μια ακόμα, αποδεδειγμένα αποτελεσματική μέθοδος για να το πετύχουμε είναι να ψεκάσουμε ένα ειδικό προϊόν για όγκο στις ρίζες και να το αφήσουμε να δράσει για 1-2 λεπτά. Στη συνέχεια, με τα δάχτυλά μας δουλεύουμε τούφα-τούφα τις ρίζες, φροντίζοντας να τις ανασηκώσουμε όσο γίνεται περισσότερο.

Hot Tip: Αφού περιποιηθήκαμε δεόντως τις ρίζες των μαλλιών μας, με ένα ανάλογο προϊόν styling προσφέρουμε έξτρα υφή και στο υπόλοιπο μήκος τους δουλεύοντας και πάλι με τα δάχτυλα. Έτσι, πετυχαίνουμε όγκο και πυκνότητα παντού!
Από την Άντζελα Μολφέτα