Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

"Μαγικά" για να στεγνώνεις γρήγορα τα μαλλιά σου - Χωρίς πιστολάκι!



Το να ξέρεις να στεγνώνεις εύκολα και γρήγορα τα μαλλιά σου ΧΩΡΙΣ ΠΙΣΤΟΛΑΚΙ είναι το κλειδί για να μην ταλαιπωρείσαι στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς σου καθώς και μία τέλεια ευκαιρία να πατήσεις αναβολή στο ξυπνητήρι και να κερδίσεις λίγο περισσότερο χρόνο ύπνου. Μέσα σε όλα, πρέπει να προσθέσουμε και το γεγονός ότι έτσι καταπονείς πολύ λιγότερο τα μαλλιά σου, τα οποία με τον καιρό δείχνουν πιο λαμπερά και πιο υγιή.

Πώς όμως στεγνώνουν τα μαλλιά χωρίς πιστολάκι;

 

Αν έχεις πιο λεπτά ή κοντά μαλλιά, το φυσικό στέγνωμα ή αλλιώς το λεγόμενο air-drying δεν παίρνει πολύ ώρα. Αν όχι, πρέπει να βρεις τρόπους να το κάνεις πιο γρήγορα, ώστε να προλάβεις να φύγεις με στεγνά μαλλιά από το σπίτι.

Για να λυθεί, λοιπόν, η απορία εμείς βρήκαμε 5 έξυπνα κόλπα για να στεγνώνεις τα μαλλιά σου φυσικά πολύ πιο γρήγορα: 

#1: Βάλε conditioner και χτένισε τα μαλλιά σου

Αυτό σίγουρα δε το ήξερες: η μαλακτική κρέμα όχι μόνο μαλακώνει τα μαλλιά σου, αλλά τα κάνει επίσης να στεγνώνουν πιο γρήγορα! Η σιλικόνη στα περισσότερα conditioners έχει την ιδιότητα να σφραγίζει τα λέπια της τρίχας αφού αυτή έχει «ρουφήξει» όλη την υγρασία. Ξέβγαλε τα μαλλιά σου για 30 δευτερόλεπτα, ώστε να φύγει το προϊόν, και έπειτα χτένισέ τα και μείνε λίγη ώρα έτσι. Σίγουρα θα στεγνώσουν πολύ πιο γρήγορα!


#2:Παράτα την πετσέτα σου

Και ναι, η αγαπημένη σου πετσετσούλα και όλα τα κόλπα που κάνεις μ’ αυτήν δε δουλεύουν όσον αφορά το στέγνωμα. Αυτό το πάνω κάτω τρίψιμο που κάνεις απλά γδέρνει τα μαλλιά σου αντί να τα στεγνώνει. Αν θέλεις να στεγνώσεις τα μαλλιά σου με την βοήθεια της πετσέτας, καλύτερο είναι μόνο να τα ταμπονάρεις μαλακά με μια απαλή πετσέτα με μικρο-ίνες. Η απαλή υφή της συγκεκριμένης πετσέτας θα ρουφήξει τη διπλάσια ποσότητα νερού, χωρίς να φριζάρει τα μαλλιά σου. Τύλιξέ τα μαλλιά σου σε τουρμπάνι ενώ κάνεις το μακιγιάζ σου και άστα να στεγνώσουν φυσικά.

TIP: Δεν έχεις τέτοια πετσέτα; Χρησιμοποίησε μια μαξιλαροθήκη! Οι μικρο-ίνες της είναι ακόμη πιο απορροφητικές από αυτές της πετσέτας μπάνιου και προκαλούν λιγότερο φριζάρισμα!

 

#3: Χρησιμοποίησε ένα t-Shirt σου σαν πετσέτα

Για εσένα που είσαι σγουρομάλλα: αν δε το κάνεις ήδη, πρέπει να ξεκινήσεις! Αφού εφαρμόσεις το αγαπημένο σου προϊόν styling, χρησιμοποίησε μια μπλούζα σου και τύλιξε μέσα τα μαλλιά σου, δένοντάς την κόμπο. Μείνε έτσι για 10-20 λεπτά μέχρι να τελειώσεις με το μακιγιάζ και το ντύσιμό σου. Και είσαι έτοιμη! Αν μπερδεύτηκες δες εδώ ένανεικονικό οδηγό!

 

#4: Κάνε το μακιγιάζ σου, όσο στεγνώνεις τα μαλλιά σου.

Όσο τα μαλλιά σου είναι τυλιγμένα στην πετσέτα, ξεκίνα το μακιγιάζ σου, φάε το πρωινό σου και διάλεξε τι θα φορέσεις.

 

#5: Διάλεξε τα σωστά προϊόντα

Διάλεξε το σωστό conditioner που περιέχει πολυμερή και είναι φυτικής προέλευσης για να επιταχυνθεί το air-drying.