Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Καθαρισμός προσώπου: Πώς να απαλλαγείτε από τα «υπολείμματα» του χειμώνα



Ο ανοιξιάτικος καθαρισμός προσώπου για την απομάκρυνση των ρύπων μπορεί να είναι χρήσιμος ως τρόπος εξάλειψης της θαμπάδας και της συσσώρευσης των νεκρών κυττάρων του δέρματος που μπορεί να προκύψουν κατά τους χειμερινούς μήνες.

Ξεκινήστε με μια καλή απολέπιση

 Το χειμωνιάτικο δέρμα τείνει να είναι πιο επιρρεπές στην ξηρότητα. Το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε είναι με ένα καλό απολεπιστικό. Η απολέπιση βοηθά στην αποβολή των νεκρών κυττάρων του δέρματος. Aφήνει το δέρμα να φαίνεται πιο φωτεινό, πιο λαμπερό και ανανεωμένο.

Το μυστικό με την απολέπιση είναι να επιδιώκετε μια υγιή ισορροπία. Πολλοί συνήθως την υποτιμούν και δεν κάνουν καθόλου. Άλλοι τείνουν να υπερβάλουν. Η απολέπιση μπορεί να είναι χρήσιμη καθώς μεταβαίνουμε στην άνοιξη. Αλλά θα πρέπει να περιορίζεται σε μία έως δύο φορές την εβδομάδα για να ελαχιστοποιηθεί η ξήρανση του δέρματος.

Να είστε υπομονετικοί με το δέρμα σας γιατί εργάζεται σκληρά

Ο φυσικός κύκλος ανανέωσης του δέρματος σημαίνει ότι τα κύτταρα αποβάλλονται συνεχώς από το ανώτερο στρώμα και αναγεννώνται, με ή χωρίς την παρέμβασή μας.

Ενώ υπάρχουν φορές που μπορεί να θέλετε να επιταχύνετε τη φυσική διαδικασία του δέρματός σας με την απολέπιση, αυτά τα κύτταρα θα είναι τελικά στο δρόμο της «εξόδου», ούτως ή άλλως. Συνήθως, τα κύτταρα του δέρματος μετακινούνται από το κάτω στρώμα στο πάνω στρώμα και αργότερα αποβάλλονται, σε περίπου 30 ημέρες

 Το δέρμα σας εξακολουθείτε να χρειάζεται ενυδάτωση, ακόμη και όταν ζεσταίνεται ο καιρός

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι καθώς ο καιρός γίνεται πιο ζεστός, δεν χρειάζεται πλέον να χρησιμοποιούν ενυδατική κρέμα, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια.

Θα πρέπει να συνεχίσετε να ενυδατώνεστε για να βοηθήσετε στην υποστήριξη του δερματικού φραγμού, αλλά αντί για μια πιο παχιά χειμερινή κρέμα, ίσως να είστε έτοιμοι να μεταβείτε σε μια ελαφριά.

Σε γενικές γραμμές, ανεξάρτητα από την εποχή, ακούστε το δέρμα σας. Δώστε προσοχή στο πώς αισθάνεται, παρατηρήστε πώς φαίνεται και εξετάστε το ενδεχόμενο να προσαρμόσετε το σχήμα φροντίδας του δέρματός σας ώστε να λειτουργεί καλύτερα με τις συνθήκες που σας περιβάλλουν.

Μην ξεχνάτε το αντηλιακό

Εάν δεν ήσασταν συνεπείς με τη χρήση αντηλιακού όλο το χειμώνα, αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να επιλέξετε ένα που θα νιώθετε άνετα να χρησιμοποιείτε κάθε μέρα. Πιθανώς το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι άνθρωποι είναι ότι δεν ξοδεύουν αρκετή ενέργεια για την πρόληψη της ηλιακής βλάβης.

Ως αποτέλεσμα, όταν έρχεται η άνοιξη, όλοι είναι χαρούμενοι που βγαίνουν έξω και κυκλοφορούν, και κάποιες από αυτές τις παλιές συνήθειες του χειμώνα μεταφέρονται. Ανεξάρτητα από την εποχή, η προστασία από τον ήλιο είναι πολύ σημαντική.