Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

Χαλάρωση λαιμού - 4 συμβουλές που θα βοηυήσουν



Μειώστε τη χαλάρωση του λαιμού! Το συγκεντρωμένο λίπος γύρω από το λαιμό σας είναι ένα άσχημο και δυσάρεστο θέαμα  που ορισμένες φορές μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε πιο μεγάλη από την πραγματική σας ηλικία. Γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολο να εξαλειφθεί και ότι πολλές γυναίκες στρέφονται στην πλαστική χειρουργική προκειμένου να απαλλαχθούν από αυτό το πρόβλημα, αλλά σας διαβεβαιώνουμε ότι με μερικά απλά βήματα μπορείτε να μειώσετε την χαλάρωση του λαιμού σας. Εμείς θα σας δείξουμε τον τρόπο!

Απλά βήματα για να μειώσετε τη χαλάρωση στο λαιμό

«Γιατί το χαλαρωμένο πηγούνι είναι το πρώτο που κάνει την εμφάνισή του;» Καθώς μεγαλώνουμε και με την πάροδο του χρόνου οι μύες κάτω από το σαγόνι μας χάνουν τη σφριγηλότητά τους . Η διατροφή μας, η έλλειψη ενυδάτωσης υποδεικνύουν ότι το δέρμα μας αρχίζει να χαλαρώνει με αποτέλεσμα να επηρεάζει την εμφάνιση του προσώπου μας. Αλλά στην πραγματικότητα με λίγη προσπάθεια και ακολουθώντας μερικές απλές στρατηγικές μπορείτε να αποφύγετε τη χαλάρωση στο λαιμό! Ας δούμε πώς!

 

1. Υγεία και χαλάρωση του λαιμού

 

Η εσωτερική σας υγεία αντικατοπτρίζει την εξωτερική σας εμφάνιση και γι’ αυτό το λόγο είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε μια διατροφή η οποία θα βοηθήσει στην εξάλειψη των τοξινών, θα βελτιώσει την ενυδάτωση ενώ παράλληλα θα επωφεληθείτε από τις τροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία τα οποία παίζουν καθοριστικό ρόλο στη σφριγηλότητα της επιδερμίδας. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικούς φυσικούς χυμούς και ροφήματα που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε το στόχο σας:

  1. Χυμός με μήλο και παντζάρι: Γευστικός, δροσιστικός και θρεπτικός. Είναι ένα μείγμα χυμού εξαιρετικό για την εξάλειψη των τοξινών και την πρόληψη της κατακράτησης υγρών. Μπορείτε να πίνετε ένα ποτήρι πριν φάτε για να σας βοηθήσει να χωνέψετε καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά, να αισθάνεστε περισσότερο κορεσμένοι και ικανοποιημένοι μετά από κάθε γεύμα και φυσικά να βελτιώσετε την υγεία του δέρματός σας. Είναι το ιδανικό φυσικό αντιοξειδωτικό για την κάλυψη των στόχων σας.
  2. Χυμός με πεπόνι: Ένας από τους καλύτερους χυμούς που μπορείτε να πιείτε. Το πεπόνι είναι ένα ιδανικό φρούτο που βοηθά στην επιδιόρθωση του τόνου του δέρματος ενώ παράλληλα προλαμβάνει τη συγκέντρωση των άσχημων υπολειμμάτων λίπους κάτω από το σαγόνι. Για να επωφεληθείτε πλήρως από τις ιδιότητες αυτού του φρούτου θα πρέπει να πίνετε ένα ποτήρι πεπόνι αναμειγμένο με ένα ποτήρι νερό. Αυτός ο χυμός δεν είναι μόνο γευστικός αλλά και υγιεινός.
  3. Χυμός με λάιμ και μέντα: Ένα φανταστικό αντιοξειδωτικό, καθαριστικό και αναζωογονητικό. Ο χυμός με λάιμ περιέχει την κατάλληλη ποσότητα αντιοξειδωτικών για την καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που βρίσκονται στο σώμα μας. Και όχι μόνο αυτό, οι καθαριστικές του ιδιότητες μπορούν να μας βοηθήσουν να αποφύγουμε την κατακράτηση υγρών ενώ παράλληλα εξαλείφουν τις τοξίνες. Όταν ο χυμός αυτός συνδυαστεί με τις «μαγικές δυνάμεις» της μέντας θα έχετε έναν χυμό που θα κάνει θαύματα στο δέρμα σας.

 

2. Βιταμίνη Ε για ελαστικότητα και για τη χαλάρωση του λαιμού

Σας προτείνουμε να αυξήσετε την πρόσληψη της βιταμίνης Ε, μια ουσία που είναι απαραίτητη για τη βελτίωση της σφριγηλότητας και της ελαστικότητας του δέρματος. Μπορείτε να αυξήσετε την πρόσληψη της βιταμίνης Ε καταναλώνοντας περισσότερα φυλλώδη λαχανικά, καστανό ρύζι, φύτρο ή έλαια σίτου, σίκαλη, όσπρια, ξηρούς καρπούς και μήλα. Αν ενδιαφέρεστε για έναν εντατικό και υγιεινό τρόπο για να αυξήσετε την πρόσληψη βιταμινών, συμβουλευτείτε το γιατρό σας για μια συνταγή ή σύσταση πλήρους πρόσληψης βιταμινών.

 

3. Μάσκες και απολεπίσεις για τη χαλάρωση του λαιμού

 

Ένα εργαλείο το οποίο είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην ενίσχυση της σφριγηλότητας του δέρματος σε χαλαρωμένο πηγούνι είναι μια μάσκα προσώπου που θα έχει ως βάση της το σιτέλαιο. Το φύτρο σιταριού περιέχει υψηλή συγκέντρωση βιταμίνης Ε η οποία είναι ιδανική για την ενυδάτωση, βελτιώνει τον τόνο του δέρματος ενώ παράλληλα τεντώνει το δέρμα που βρίσκεται κατά μήκος του σαγονιού σας. Εφαρμόζετε καθημερινά μια μάσκα προσώπου με σιτέλαιο κατά μήκος του σαγονιού και του λαιμού σας και σιγά-σιγά θα αρχίσετε να παρατηρείτε τις αλλαγές στο δέρμα σας. Συνήθως οι απλές συνταγές είναι πολύ καλύτερες από τις ακριβές κρέμες.

Πριν κοιμηθείτε, χρησιμοποιήστε λίγο βαμβάκι για να εφαρμόσετε το σιτέλαιο και κάντε ένα απαλό μασάζ στο δέρμα σας με ανοδικές κινήσεις από το λαιμό σας μέχρι το σαγόνι σας για 10 με 15 λεπτά. Εύκολο!

 

4. Ασκήσεις για να συσφίξετε το πηγούνι σας

 

Αυτές οι απλές ασκήσεις θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε νεότερη εμφάνιση και πιο σφιχτό ντεκολτέ. Να θυμάστε ότι σε αυτές τις περιοχές του σώματός σας, το δέρμα συνδέεται με τη δομή των μυών, δηλαδή αν μπορείτε να τονώσετε και να συσφίξετε αυτούς τους μύες, το δέρμα σας θα ακολουθήσει το παράδειγμά τους. Για να έχετε επιτυχή αποτελέσματα θα πρέπει να είστε συνεπής και θα σας δείξουμε τον τρόπο:

  • Η πρώτη άσκηση είναι απλή: Σχηματίστε κύκλους δεξιόστροφα με την άκρη της γλώσσας σας πάνω στον ουρανίσκο. Παράλληλα διατηρείτε ευθεία στάση του σώματός σας και το στόμα σας κλειστό. Αυτή η άσκηση είναι ιδανική για το πηγούνι. Επαναλαμβάνετε αυτή την άσκηση τρεις φορές την ημέρα αυξάνοντας σταδιακά τον αριθμό των κύκλων μέχρι να φτάσετε στους δέκα.
  • Οι φωνητικές ασκήσεις φωνηέντων είναι εξίσου σημαντικές και μπορούν να γίνουν πολύ διασκεδαστικές. Προφέρετε όλα τα φωνήεντα κάνοντας έντονες κινήσεις με το στόμα σας. Δεν χρειάζεται να φωνάζετε δυνατά· απλά σχηματίζετε τα φωνήεντα σιωπηλά με το λαιμό και το στόμα σας. Επαναλαμβάνετε αυτή την άσκηση δέκα φορές την ημέρα.
  • Προσθέστε στις καθημερινές σας ασκήσεις και μερικά χαμόγελα και θα δείτε αποτελέσματα. Σχηματίστε ένα πλατύ χαμόγελο ενώ παράλληλα τεντώνετε τους μύες του λαιμού σας όσο το δυνατόν περισσότερο. Τέλεια! Επαναλαμβάνετε αυτή την άσκηση δέκα φορές την ημέρα και να θυμάστε ότι πρέπει να είστε συνεπής στις ασκήσεις σας.

Ελπίζουμε να σας φάνηκαν χρήσιμες αυτές οι συμβουλές και να απολαύσατε το άρθρο για το πώς να αντιμετωπίσετε τη χαλάρωση του λαιμού!