Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Barre à Terre: Η γυμναστική που σε ψηλώνει



Tο Barre à Terre βασίστηκε στη μέθοδο – μίξη μπαλέτου και χορού την οποία ανέπτυξε ο χορευτής κλασσικού μπαλέτου Boris Kniaseff. Όπως έχει γίνει γνωστό, προήλθε από την ανάγκη των τραυματισμένων συναδέλφων του να συνεχίσουν την εξάσκησή τους βοηθώντας το σώμα τους να βρει τη σωστή στάση και την ισορροπία του εντελώς μόνο του.

Όλα αυτά μέσα από χορογραφημένες ασκήσεις που πραγματοποιούνται στο πάτωμα, οι οποίες «ελευθερώνουν» και «τραβούν» τις κλειδώσεις, επεκτείνοντας με τον τρόπο αυτό τα άκρα των τολμηρών που δοκιμάζουν τη συγκεκριμένη μέθοδο. Την ίδια ώρα, τα νεύρα και οι σύνδεσμοι χαλαρώνουν, με το κορμί μας να γυμνάζεται πιο έντονα και πιο αποτελεσματικά από ό,τι θα μπορούσαμε να φανταστούμε!

Οι ασκήσεις που καλούμαστε να εκτελέσουμε κατά το Barre à Terre, όχι μόνο βελτιώνουν σημαντικά τη στάση του σώματος και βοηθούν τους μύες μας να «μακρύνουν» και να δυναμώσουν, μα επιπλέον συντελούν στην αύξηση της αντοχής μας και μας χαρίζουν –όχι άκοπα φυσικά- την ευλυγισία που μπορεί να αποτρέψει ακόμα και μελλοντικούς τραυματισμούς κατά τη διάρκεια της όποιας προπόνησής μας.

Η γράμμωση στα πόδια μας είναι δεδομένη, ενώ το καλό που κάνουμε στις αρθρώσεις μας είναι ιδιαιτέρως σημαντικό για τη μετέπειτα «συμπεριφορά» τους προς εμάς.

Λοιπόν, τι λες; Είσαι έτοιμη να δοκιμάσεις την πιο ανατρεπτική γυμναστική;