Κυριακή 28 Απριλίου 2024 -

Αυτά είναι τα οφέλη που έχει το αιθέριο έλαιο ρίγανης για το δέρμα



Το έλαιο ρίγανης θα πρέπει να γίνει γνωστό πως έχει αρκετά οφέλη για το δέρμα, συμπεριλαμβανομένων των αντιφλεγμονωδών, αντιμικροβιακών και αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων του.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διαφορετικούς τύπους δέρματος, βοηθώντας στην καταπολέμηση της ακμής, στην ενυδάτωση του ξηρού δέρματος, στη φωτεινότητα της επιδερμίδας και στην προώθηση μιας νεανικής εμφάνισης.

Δείτε παρακάτω ποια είναι τα οφέλη του αιθέριου ελαίου ρίγανης για το δέρμα

1. Αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές ιδιότητες

Το αιθέριο έλαιο ρίγανης περιέχει ενώσεις όπως η καρβακρόλη και η θυμόλη, οι οποίες διαθέτουν ισχυρές αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές ιδιότητες.

Αυτές οι ιδιότητες μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των βακτηρίων που προκαλούν ακμή, να μειώσουν την ερυθρότητα και να καταπραΰνουν το ερεθισμένο δέρμα, λέει στο Health Shots η δερματολόγος Dr Sonali Kohli.

2. Αντιοξειδωτική δράση

Επίσης, το αιθέριο έλαιο ρίγανης είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στην προστασία του δέρματος από τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες. Αυτά τα αντιοξειδωτικά μπορούν να βοηθήσουν στην επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης, μειώνοντας την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων και προωθώντας μια νεανική επιδερμίδα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το αιθέριο έλαιο ρίγανης

Έλαιο τεϊόδεντρου

Το αιθέριο έλαιο ρίγανης μπορεί να χρησιμοποιηθεί από γυναίκες με διαφορετικούς τύπους δέρματος. Όμως όσες έχουν ευαίσθητο δέρμα θα πρέπει να το αποφεύγουν. Ακολουθούν τρόποι για να το χρησιμοποιήσετε:

Λιπαρό και επιρρεπές στην ακμή δέρμα

Οι αντιμικροβιακές ιδιότητες του ελαίου ρίγανης το καθιστούν εξαιρετική επιλογή για το λιπαρό και επιρρεπές στην ακμή δέρμα, λέει η Dr Kohli. Αραιώστε μερικές σταγόνες έλαιο ρίγανης με ένα έλαιο φορέα, όπως λάδι τζοτζόμπα ή λάδι καρύδας, και εφαρμόστε το στις προσβεβλημένες περιοχές.

Ωστόσο, είναι ζωτικής σημασίας να κάνετε ένα patch test πριν χρησιμοποιήσετε το αιθέριο έλαιο ρίγανης στο πρόσωπό σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν προκαλεί ανεπιθύμητες αντιδράσεις.

Ξηρό δέρμα

Για τις γυναίκες με ξηρό δέρμα, είναι σημαντικό να αραιώσετε περαιτέρω το αιθέριο έλαιο ρίγανης για να αποφύγετε τυχόν ερεθισμούς.

Αναμείξτε μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου ρίγανης με μια απαλή ενυδατική κρέμα ή ένα έλαιο φορέα και εφαρμόστε το στο δέρμα.

Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην καταπράυνση της ξηρότητας, στη μείωση της φλεγμονής και στην παροχή ενυδάτωσης.

Σπιτική μάσκα με έλαιο ρίγανης

Για να φτιάξετε μια σπιτική μάσκα προσώπου χρησιμοποιώντας αιθέριο έλαιο ρίγανης ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Συστατικά

  • 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • 2 έως 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο ρίγανης. 

    Μέθοδος

    • Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το γιαούρτι και το μέλι μέχρι να αναμειχθούν καλά.
    • Προσθέστε το αιθέριο έλαιο ρίγανης στο μείγμα και ανακατέψτε καλά.
    • Εφαρμόστε τη μάσκα σε καθαρισμένο δέρμα, αλλά αποφύγετε την περιοχή των ματιών.
    • Αφήστε τη μάσκα προσώπου για 10 έως 15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και στεγνώστε με ταμποναριστά.
    • Ακολουθήστε την με την κανονική ρουτίνα περιποίησης του δέρματός σας.