Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

8 σύνολα που θα σας αφαιρέσουν κιλά και θα σας δώσουν στιλ



Ως… αυθεντικός μεσογειακός λαός, οι Ελληνίδες έχουμε την κλασική σιλουέτα με καμπύλες, τις οποίες κάποιες φορές...προσπαθούμε –λανθασμένα- να κρύψουμε.

Ενδεχομένως το να τις τονίζουμε υπερβολικά ή να τις κρύβουμε με φαρδιά ρούχα να είναι δύο πρακτικές που δεν μας κολακεύουν, γι’ αυτό θα πρέπει να βρούμε την χρυσή τομή για να τις αναδείξουμε έξυπνα και με στιλ. Δείτε τα σύνολα που θα καμουφλάρουν τις ατέλειές σας και θα αναζωογονήσουν την αυτοπεποίθησή σας με τον πιο… μοδάτο τρόπο.

1. Sexy chic: Skinny τζιν με μακριά ζακέτα ή φαρδιά μπλούζα

Αν θέλετε να αναδείξετε τα πόδια σας και να και να κρύψετε την περιφέρεια ή την κοιλίτσα, ένα εφαρμοστό τζιν θα σας κάνει να φαίνεστε ψηλότερη ενώ μια φαρδιά μπλούζα/ φανελάκι ή μια μακριά ζακέτα θα κρύψει την περιφέρεια και την επίμαχη περιοχή της κοιλιάς.

2. Επιστροφή στα 80s: Καμπάνα με κολλητό μπλουζάκι ή πουκάμισο

Μπορεί το παντελόνι-καμπάνα να ακούγεται ξεπερασμένο, ωστόσο επανήλθε δυναμικά στη μόδα και όχι άδικα. Ένα από τα κομμάτια που παλαιότερα κοροϊδεύαμε στις φωτογραφίες της μαμάς μας, τώρα μπορεί να μας φανεί χρήσιμο. Ο όγκος στο κάτω μέρος των ποδιών τραβάει τα βλέμματα και εξισορροπεί το σύνολο για τις γυναίκες που έχουν ανοιχτή περιφέρεια. Προτιμήστε να το συνδυάσετε με ένα πουκάμισο ή εφαρμοστό μπλουζάκι και με ψηλοτάκουνα παπούτσια για πιο εντυπωσιακό και σικάτο αποτέλεσμα.

3. Μια δόση ρομαντισμού: Φανελάκι με φούστα σε γραμμή Α

Δημιουργήστε το δικό σας σύνολο σε γραμμή Α για να «μικρύνετε» τη μέση σας. Το βλέμμα εστιάζει στο πάνω μέρος του κορμού που τονίζεται ενώ κάτω κρύβονται τα περιττά κιλά που πιθανώς θέλετε να εξαφανίσετε από τους γλουτούς και τα μπούτια.

Για να το πάτε ένα βήμα… παραπέρα, μπορείτε να επιλέξετε μια φούστα με έντονο print που είναι στη μόδα και να τονίσετε κι άλλο τη μέση σας με μια λεπτή ζώνη.

4. Χαριτωμένο girly στιλ: «Ψαράδικο» παντελόνι με μπλούζα σε ανοιχτή γραμμή

Ένα κάπρι παντελόνι σε σκούρα απόχρωση θα σας δώσει έξτρα ύψος. Για να μην τονίσετε τα σημεία που θέλετε να κρύψετε, επιλέξτε να το συνδυάσετε με μια μπλούζα που ανοίγει κάτω απ’ το στήθος, κατά προτίμηση σε έντονο χρώμα γι’ αντίθεση. Με την οφθαλμαπάτη που δημιουργείται, αποκτάτε μέση δαχτυλίδι.

Τα μυτερά φλατ παπούτσια ταιριάζουν ιδανικά με το σύνολο.

5. Για κορμί... λαμπάδα: Μάξι φούστα με μονόχρωμο τοπ

Οι μακριές φούστες δεν είναι μόνο για γυναίκες που διαθέτουν ύψος μοντέλου. Αντίθετα, μπορούν να κρύψουν τις ατέλειες στο κάτω μέρος του κορμού και να σας δώσουν αρκετούς πόντους παραπάνω. Πέραν αυτού, είναι ιδανικές για όλη την ημέρα- μπορείτε να τις φοράτε από το πρωί στη δουλειά μέχρι τη νυχτερινή σας έξοδο.

6. Τολμήστε το: Φούστα-μπλούζα με διαφορετικές ρίγες

Μια φούστα με έντονες -αλλά όχι κάθετες- ρίγες για να καλύπτει την περιοχή της περιφέρειας, σε συνδυασμό με μια μπλούζα με αντίθετο print, θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μια οφθαλμαπάτη που σας επιμηκύνει. Ειδικά αν ακολουθείτε τη μόδα κατά γράμμα, μην φοβηθείτε να το τολμήσετε. Αρκεί να το φορέσετε και να μην σας... φορέσει!

7. Η ομοιομορφία κρύβει... κιλά: Τζιν πουκάμισο με τζιν παντελόνι

Το total jean look δεν είναι απαγορευτικό για τις γυναίκες που δεν θέλουν να τονίσουν τις καμπύλες τους. Το τρικ για να χρησιμοποιήσετε το τζιν υπέρ σας είναι να επιλέξετε μια σκούρα απόχρωση για τα σημεία που δεν σας κολακεύουν –αν για παράδειγμα θέλετε να «καμουφλάρετε» την περιφέρεια, φορέσετε τζιν σε σκούρο μπλε- με μια ανοιχτή απόχρωση για τα σημεία που θέλετε να τονίσετε, όπως για παράδειγμα το μπούστο σας. Η αντίθεση θα τραβήξει τα μάτια στο πιο ανοιχτόχρωμο μέρος του σώματός σας.

8. Για το καλοκαίρι: Φόρεμα με έντονο σχέδιο και ζώνη ή μεσάτο κόψιμο

Τα prints είναι στη μόδα και φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν απ’ τα φορέματα που σε λίγο θα μονοπωλούν την καλοκαιρινή μας γκαρνταρόμπα. Τολμήστε με ένα φόρεμα με έντονο σχέδιο ή print που θα συνδυάσετε με μια ζώνη ή που έχει ήδη μεσάτο κόψιμο. Έτσι ο κορμός σας θα φαίνεται πολύ πιο ψηλός και θ' αποκτήσετε μια ακόμα πιο θηλυκή σιλουέτα.