Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

6 tips για μεγαλύτερα μάτια



Τα μεγάλα μάτια είναι σίγουρα ένα από τα πλεονεκτήματα μίας γυναίκας. Τι γίνεται, όμως σε περίπτωση που δεν είμαστε από τις τυχερές; Με τις σωστές κινήσεις στο μακιγιάζ μας, μπορούμε να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Παρακάτω θα βρεις 6 makeup tips για να κάνεις τα μάτια σου να δείχνουν μεγαλύτερα:

1: Άπλωσε λίγο highlighter στην εσωτερική γωνία των ματιών σου

«Εξουδετέρωσε» τις ενοχλητικές σκιές στις εσωτερικές γωνίες των ματιών σου (δεξιά από τη γέφυρα της μύτης σου) απλώνοντας μία μικρή ποσότητα από highlighter στην εσωτερική γωνία του ματιού. Με αυτόν τον τρόπο τα μάτια σου φαίνονται πιο ξεκούραστα και φωτεινά.

2: Κάν' το όπως τα μοντέλα!

Η διάσημη makeup artist Pat McGrath αποκάλυψε το μυστικό των supermodels για ξεκούραστο βλέμμα ακόμη και μετά από ώρες πάνω στη πασαρέλα: «Με ένα λευκό μολύβι ματιών σχημάτισε ένα μικρό V στις εσωτερικές γωνίες των ματιών ενώ με ένα μπεζ πέρασε κατά μήκος τη μέσα γραμμή του κάτω βλεφάρου. Αυτός ο συνδυασμός κάνει τα μάτια να δείχνουν πιο «ανοιχτά» και φωτεινά, «εξουδετερώνοντας» οποιαδήποτε ερυθρότητα γύρω από αυτά, ενώ παράλληλα κάνει όλο το μακιγιάζ πιο φρέσκο, σαν να έχεις κοιμηθεί περισσότερες ώρες».

3: Δώσε έμφαση στις βλεφαρίδες σου

Οι άτονες και μικρές βλεφαρίδες κάνουν τα μάτια σου να δείχνουν άτονα. Από την άλλη πλευρά, με το να τοποθετείς πολύ μακριές ψεύτικες βλεφαρίδες στις εξωτερικές γωνίες των ματιών σου ή να βάζεις πολλές στρώσεις μάσκαρα, αντί να ανοίγεις το βλέμμα σου, το κάνεις να φαίνεται πιο κουρασμένο, σύμφωνα με τους make up artists. Λίγες στρώσεις αρκούν - και για extra εντυπωσιακό αποτέλεσμα, μην ξεχνάς πρώτα να χρησιμοποιείς το ψαλιδάκι των βλεφαρίδων!

4: Μην ξεχνάς τα φρύδια σου

Μην ξεχνάς τα 8 πράγματα που κάνουν τα κορίτσια με τέλεια φρύδια κάθε μέρα. Σε γενικές γραμμές, βεβαιώσου πως τα φρύδια σου έχουν ένα όμορφο σχήμα (που ταιριάζει με το πρόσωπό σου) και αν έχεις αραιά φρύδια «γέμισέ» τα με ένα ειδικό μολύβι φρυδιών (προσοχή στην απόχρωση!) προκειμένου να δώσεις ένταση στο βλέμμα σου. Θυμήσου παράλληλα τη DIY συνταγή για να γίνουν τα φρύδια σου πιο πυκνά.

5. «Παίξε» με τις αποχρώσεις

Προτίμησε μια ανοιχτόχρωμη - κυρίως μπεζ- σκιά και άπλωσέ την σε όλο το κινητό βλέφαρο, μέχρι και το κόκκαλο των φρυδιών. Άφησε τις πιο σκούρες σκιές για την εξωτερική γωνία.

6. Άπλωσε το concealer σωστά

Είναι γεγονός πως, εξαφανίζοντας τους μαύρους κύκλους με το concealer, αυτόματα κάνεις το βλέμμα σου πιο φωτεινό. Μία βασική λεπτομέρεια: Αντί, να το απλώσεις όμως καμπυλωτά- παράλληλα με το μάτι- σχημάτισε ένα μικρό τρίγωνο V κάτω από τα μάτια σου! Έτσι, δημιουργείς ένα πιο «ανορθωμένο» αποτέλεσμα!