Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

5 tips για επαγγελματικό μακιγιάζ..



Βάση

-Πολλοί make up artists προτιμούν να εφαρμόζουν το μέικ απ με τα δάχτυλα. Κι αυτό γιατί η θερμότητα των χεριών βοηθάει το χρώμα να εισχωρήσει στην επιδερμίδα προσφέροντας φυσικό αποτέλεσμα. Παράλληλα με τα δάχτυλα μπορούμε καλύτερα να απλώσουμε το προϊόν σε πιο δύσκολα σημεία, όπως γύρω από τη μύτη και τις εσωτερικές γωνίες των ματιών.

Πούδρα

-Η πούδρα θα πρέπει να χρησιμοποιείται με φειδώ. Κάνουμε ένα ελαφρύ πέρασμα του πινέλου σε όλο το πρόσωπο για ένα φωτεινό, ματ αποτέλεσμα. Για καλύτερο έλεγχο της λιπαρότητας την απλώνουμε στη ζώνη Τ του προσώπου.

-Για να σταθεροποιήσουμε τη βάση, εφαρμόζουμε την πούδρα με ένα φαρδύ και μαλακό πινέλο. Έτσι εξασφαλίζουμε τη σωστή ποσότητα πούδρας χωρίς να φαίνεται «βαρύ» το αποτέλεσμα.

-Απλώνουμε το concealer στο τέλος. Βάζουμε μια μικρή ποσότητα, όσο μια κουκκίδα, στο κέντρο των κοκκινίλων, πάνω στις σπασμένες φλέβες, στα πλαϊνά της μύτης και στην πτύχωση του πιγουνιού και απλώστε το με ένα καθαρό δάχτυλο.

-Για extra λάμψη, διαλέγουμε ένα κρεμώδες highlighter για να φωτίσουμε τα ζυγωματικά, τη μύτη και το πιγούνι.

Μάτια

-Αν χρησιμοποιούμε eyeliner και δυσκολευόμαστε να κάνουμε ευθεία γραμμή, ακολουθούμε το εξής κόλπο. Πρώτα δημιουργούμε το επιθυμητό σχήμα με ένα απαλό μολύβι σε καφέ ανοιχτή απόχρωση. Μετά ακολουθούμε τη γραμμή με το eyeliner σαν stencil. Έτσι το σχήμα θα είναι ίδιο και στα δύο μάτια και θα αποφύγουμε τις μουντζούρες.

-Πριν βάλουμε μάσκαρα δίνουμε καμπύλη στις βλεφαρίδες με το ειδικό  ψαλίδι. Το κλείνουμε κοντά στη βάση των βλεφαρίδων για περίπου 20 δευτερόλεπτα.

 Ρουζ

-Αν το ρουζ μας είναι σε κόμπακ μορφή ή σε σκόνη κάνουμε το εξής: Το εφαρμόζουμε με ένα μεγάλο πινέλο αφού πρώτα το τινάξουμε για να αφαιρέσουμε την περιττή ποσότητα χρωστικών.

-«Ρουφάμε» τα μάγουλά μας και απλώνουμε το χρώμα κατά μήκος των βαθουλωμάτων που δημιουργούνται έως τη γραμμή των μαλλιών δίπλα στο αυτί.

-Περνάμε μια μικρή ποσότητα χρώματος στις κοιλότητες κάτω από τους κροτάφους και τονίζουμε τη γραμμή του πηγουνιού, βάζοντας λίγο χρώμα από κάτω.