Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

5 συμβουλές για το τέλειο καλοκαιρινό μακιγιάζ



Το καλοκαίρι, εκτός από όμορφες στιγμές, έχει και δύσκολες συνθήκες, όπως αφόρητη ζέστη, υψηλή ηλιακή ακτινοβολία, έντονη υγρασία. Ακολούθησε ορισμένες εύκολες συμβουλές μακιγιάζ ώστε να πετύχεις ιδανικούς και ταιριαστούς συνδυασμούς μεικ απ που θα συνοδέψουν τις καλοκαιρινές σου περιπέτειες, χωρίς να επιβαρύνεις το πρόσωπο σου!

  • Προετοιμασία make up

Η επιδερμίδα μας αντιδρά στα έντονα φαινόμενα του καλοκαιρινού καιρού και γίνεται πολύ περισσότερο λιπαρή σε σχέση με τον χειμώνα, κάτι απολύτως φυσικό στην προσπάθεια του οργανισμού να ενυδατώσει φυσικά το δέρμα. Πριν ξεκινήσεις τη διαδικασία του μακιγιάζ και εφαρμόσεις μεικ απ, είναι απαραίτητο να καθαρίζεις καλά το δέρμα σου, απομακρύνοντας όλα τα λιπαρά στοιχεία. Μπορεί να ακούγεται αυτονόητο, είναι όμως πολύ σημαντικό για το σωστό μακιγιάζ, μιας και ένα μακιγιάζ πάνω σε λιπαρή επιδερμίδα μπορεί να αλλοιωθεί και να σε φέρει σε πολύ δύσκολη θέση!

  • Βάση make up και προστασία

Ξεκινώντας το μεικ απ σου θα πρέπει να ετοιμάσεις μία καλή βάση. Αντί για ενυδατική κρέμα, δοκίμασε να τοποθετήσεις αντηλιακή κρέμα πριν την εφαρμογή του μεικ απ. Εναλλακτικά, μπορείς να ξεκινήσεις τη βάση σου με ενυδατική κρέμα και κατόπιν ένα foundation με δείκτη προστασίας, ή απευθείας αντηλιακή κρέμα με χρώμα. Πειραματίσου και διάλεξε τη βάση του μακιγιάζ που σου ταιριάζει καλύτερα!

  • Βρες τη σωστή απόχρωση make up

Δεν υπάρχει τίποτα πιο άκομψο από ένα χρώμα make up που δεν ταιριάζει στα φυσικά χρώματα του δέρματος. Δεν πρέπει να ξεχνάς ότι το χρώμα της επιδερμίδας μεταβάλλεται ανάλογα με την εποχή και σκουραίνει όσο αυξάνεται η ένταση της ηλιακής ακτινοβολίας. Το καλοκαίρι διαρκεί περίπου τρεις μήνες και μέσα στο διάστημα αυτό το χρώμα του προσώπου σκουραίνει όλο και περισσότερο, κάτι που δυσκολεύει την επιλογή του σωστού χρώματος make up. Δοκίμασε να αγοράσεις ένα σκουρόχρωμο make up και να το αναμειγνύεις με το πιο ανοιχτόχρωμο make up που χρησιμοποιείς τον χειμώνα, πετυχαίνοντας το ιδανικό αποτέλεσμα μακιγιάζ σε κάθε περίσταση!

  • Απαλά και γήινα μάτια

Σε αντίθεση με τον χειμώνα, όπου τα έντονα και σκουρόχρωμα μάτια είναι περισσότερο ταιριαστά, το καλοκαίρι φρόντισε να αφήσεις το μακιγιάζ των ματιών σου πιο «χαλαρό». Δοκίμασε απαλά και γήινα χρώματα για τις σκιές των ματιών. Προσπάθησε να περιορίσεις τη χρήση του eyeliner και δοκίμασε να εφαρμόσεις μολύβια σε πιο γήινους τόνους. Χρησιμοποίησε concealer μόνο εφόσον πρέπει οπωσδήποτε να καλύψεις κάποια ατέλεια. Τέλος, εάν χρησιμοποιήσεις μάσκαρα στο μακιγιάζ σου, εφάρμοσε μικρή ποσότητα κρατώντας ανάλαφρες τις βλεφαρίδες σου!

  • Ζουμερά και καλοκαιρινά χείλη

Το καλοκαίρι επιτάσσει δροσερό look και το μακιγιάζ σου θα πρέπει να ακολουθεί αυτή τη γραμμή. Μπορείς να ταιριάξεις τα απαλά χρώματα του μεικ απ σου με τη χρήση lip gloss στα χείλη σου. Ένα lip gloss, lip balm ή ένα μαλακό ενυδατικό κραγιόν ενυδατώνει τα χείλη, τα κάνει να φαίνονται ακόμη πιο ζουμερά και προσδίδει λάμψη στο μακιγιάζ σου!