Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

νοτια



Μεγάλη πυρκαγιά στη Νότια Κρήτη

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Παρασκευής (21/06) στην Πυροσβεστική Υπηρεσία μετά από φωτιά που εκδηλώθηκε σε Μιαμού και Λέντα, στο Ηράκλειο Κρήτης.



Σεούλ: Οι κυρώσεις κατά της Β. Κορέας θα αρθούν μετά την πλήρη αποπυρηνικοποίηση

Οι κυρώσεις σε βάρος της Βόρειας Κορέας θα παραμείνουν σε ισχύ ωσότου η Πιονγιάνγκ να μπορεί να διαβεβαιώσει άλλα μέρη, όπως η Νότια Κορέα, ότι «έχει επιτευχθεί η πλήρης αποπυρηνικοποίησή» της, επανέλαβε σήμερα η Νοτιοκορεάτισσα υπουργός Εξωτερικών Κανγκ Γκιάουνγκ-χα.



Διμερείς συνομιλίες υψηλού επιπέδου μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας

Αντιπροσωπείες υψηλού επιπέδου της Βόρειας και της Νότιας Κορέας συναντώνται σήμερα για να συζητήσουν σχετικά με τη βελτίωση των διμερών σχέσεων, πριν από την αναμενόμενη σύνοδο κορυφής του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.



Σεούλ: Οι συνομιλίες Βόρειας και Νότιας Κορέας πιθανόν να επαναληφθούν τον Ιούνιο

Μετά τις 25 Mαΐου και έπειτα από την ολοκλήρωση των κοινών στρατιωτικών γυμνασίων ΗΠΑ-Νότιας Κορέας, είναι πιθανό να επαναληφθούν οι συνομιλίες υψηλού επιπέδου μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας, σύμφωνα με τον Νοτιοκορεάτη κυβερνητικό εκπρόσωπο.



Ιστορική στιγμή για Βόρεια και Νότια Κορέα - Τέλος στον πόλεμο και τα πυρηνικά

Κοινή δήλωση με την οποία αποφάσισαν την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου υπέγραψαν ο πρόεδρος της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν και ο Νοτιοκορεάτης ομόλογός του Μουν Τζε-ιν.



Ν. Κορέα: Ανεστάλη η μετάδοση μηνυμάτων προπαγάνδας στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη

Ο στρατός της Νότιας Κορέας ανέστειλε σήμερα τη λειτουργία των τεράστιων ηχείων που εκπέμπουν προπαγανδιστικά μηνύματα προς τους βορειοκορεάτες στρατιώτες στην άλλη πλευρά των συνόρων, σε μια συμφιλιωτική χειρονομία ενόψει της διακορεατικής συνόδου κορυφής της Παρασκευής.