Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024 -

Μεγάλη πυρκαγιά στη Νότια ΚρήτηΣυναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Παρασκευής (21/06) στην Πυροσβεστική Υπηρεσία μετά από φωτιά που εκδηλώθηκε σε Μιαμού και Λέντα, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας ekriti.gr το πύρινο μέτωπο άνοιξε σε δύο μέρη, ωστόσο το ένα αντιμετωπίστηκε άμεσα από τους πυροσβέστες που πλέον έστρεψαν τις δυνάμεις τους ώστε να περιορίσουν το άλλο.

 

Η φωτιά δεν απειλεί κατοικίες

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, στην περιοχή επιχειρούν περισσότεροι από 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα και ομάδες πεζοπόρου τμήματος, ενώ σύμφωνα με τον Γενικό Περιφερειακό Διοικητή της Πυροσβεστικής Αρχιπύραρχο Νίκο Λαγουδάκη, η φωτιά έχει ξεσπάσει σε δύσβατο. Η πυρκαγιά δεν απειλεί κατοικίες, ενώ οι Πυροσβέστες εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι θα καταφέρουν σύντομα να την θέσουν υπό έλεγχο.

Οπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ μονάχα σε μια περίπτωση η φωτιά απείλησε σπίτι, ωστόσο οι δυνάμεις της πυροσβεστικής κατάφεραν να περιορίσουν τον κίνδυνο επέκτασης, παρά τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Πηγή κειμένου: 

iefimerida.gr