Σάββατο 08 Φεβρουαρίου 2025 -

μικρόβια



Ο λόγος που πρέπει να ανοίγετε τα παράθυρα στο σπίτι κάθε μέρα ακόμη και τον χειμώνα

Ο αερισμός του σπιτιού μας είναι σημαντικός όλο τον χρόνο και ειδικότερα τον χειμώνα, καθώς τα υψηλά επίπεδα υγρασίας που επικρατούν μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα.

Αν και θα προτιμούσαμε να έχουμε κλειστό το σπίτι όταν μπαίνει το κρύο, οι ειδικοί προειδοποιούν για τη σημασία του τακτικού αερισμού.



Αυτό είναι το πιο βρώμικο σημείο μέσα στο σπίτι

Γνωρίζατε πώς ο νιπτήρας του μπάνιου μπορεί να φιλοξενεί περισσότερα μικρόβια από το κάθισμα της τουαλέτας;

Οι ειδικοί της Plumbworld επισημαίνουν ότι το ζεστό, υγρό περιβάλλον γύρω από τους νιπτήρες δημιουργεί το τέλειο έδαφος για την ανάπτυξη μικροβίων που μεταφέρονται εύκολα στα χέρια σας, στις οδοντόβουρτσες και σε άλλα αντικείμενα.



Μεγάλη προσοχή από τον ΕΟΔΥ: Πόσο αντέχουν τα μαγειρεμένα φαγητά στο ψυγείο

Στις γιορτές είθισται να περισσεύει φαγητό που μπορούμε να φάμε τις επόμενες μέρες. Πόσο αντέχει όμως το φαγητό στο ψυγείο;

Η απάντηση εξαρτάται από το είδος του, τον τρόπο αποθήκευσης, αλλά και από το πόσο γρήγορα το τοποθετήσατε στο ψυγείο μετά το μαγείρεμα, απαντά διαιτολόγος και συνεργάτις της Cleveland Clinic στο Οχάιο.



Δείτε για ποιο λόγο δεν πρέπει να φοράτε τα παπούτσια σας μέσα στο σπίτι – Οι κίνδυνοι

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, για ποιο λόγο δεν πρέπει να φοράμε τα παπούτσια μας μέσα στο σπίτι;

«Σε πολλούς πολιτισμούς, είναι σύνηθες οι άνθρωποι να βγάζουν τα παπούτσια τους στην πόρτα», σημειώνει ο Δρ Sullivan.



Τροφική δηλητηρίαση: Τα τρόφιμα που μια μικροβιολόγος δεν θα βάλει ποτέ στο πιάτο της

Πολλά έχουν λεχθεί για την υγιεινή διατροφή, τα τρόφιμα που πρέπει να προτιμάμε και εκείνα που πρέπει να αποφεύγουμε στην καθημερινότητά μας, ώστε να διατηρούμε έναν δυνατό και υγιή οργανισμό.



Πότε και με ποιο τρόπο είναι καλύτερο να πλένουμε τα φρούτα και τα λαχανικά

Είναι σημαντικό να πλένουμε τα φρούτα και τα λαχανικά σωστά πριν τα καταναλώσουμε.

«Η φλούδα τους μπορεί να είναι γεμάτη μικρόβια, τα οποία θα μεταφερθούν στη σάρκα τους εάν τα κόψετε χωρίς να τα πλύνετε», αναφέρει διαιτολόγος στην Cleveland Clinic στο Οχάιο. «Μπορεί επίσης να τα καταναλώσετε αμέσως, εάν δαγκώσετε λ.χ. ένα μήλο χωρίς να το πλύνετε».