Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Σασμός: Τι θα δούμε την ερχόμενη εβδομάδα..



Ο Σταύρος, με δικηγόρο τη Στέλλα, θέλει να πάει δικαστικώς την Αργυρώ και να διεκδικήσει την επιμέλεια του Πετρή.Την ίδια στιγμή, μια φωτιά καίει το σπίτι των Σταματάκηδων και κάποιοι πιστεύουν πως ευθύνεται ο Παύλος. Έπειτα, η Βασιλική ζητάει σασμό, ενώ η Καλλιόπη ψάχνει τρόπο να εκδικηθεί.

Οι οικογένειες των Βρουλάκηδων και των Σταματάκηδων μαζεύονται και ξεκινούν τα συμβούλια για το θέμα των κτημάτων, καθώς τα πράγματα αρχίζουν να ξεφεύγουν και οι απειλές μοιάζουν πιο επικίνδυνες από ποτέ.


Η Αργυρώ παλεύει μέσα της, μην ξέροντας, ποια απόφαση να πάρει για τα κτήματα. Από τη μία, θέλει να κρατήσει την περιουσία του αδελφού της, αλλά, από την άλλη, φοβάται πως αυτή η κίνηση θα προκαλέσει ντόμινο εξελίξεων.

Τελικά, ανακοινώνει στον Αστέρη πως θα τα κρατήσει κι εκείνος με τη σειρά του ενημερώνει τον Μαθιό και τη μητέρα του. Ωστόσο, αυτό πυροδοτεί την αντίδραση της Καλλιόπης, που εκτοξεύει απειλές εναντίον των Βρουλάκηδων και θέλει πάση θυσία να αλλάξει την απόφαση της Αργυρώς. Η όλη κατάσταση έχει δημιουργήσει αναταραχή και ανησυχία στο χωριό και ιδιαίτερα στον Αντώνη, ο οποίος φοβάται πως οι Σταματάκηδες θα γυρέψουν εκδίκηση.

Την ίδια στιγμή, ο Λευτέρης αποφασίζει να ανοίξει την καρδιά του στη Θοδώρα. Συγκεκριμένα, την εμπιστεύεται και της εξομολογείται όλη την αλήθεια για τη μητέρα του και η κοπέλα συγκινείται αλλά και χαίρεται, καθώς έτσι ήρθαν πιο κοντά. Εν τω μεταξύ, στο χωριό, η Βασιλική, ο Μαθιός και ο Αστέρης αναστατώνονται, καθώς διαπιστώνουν πως ο Νικηφόρος στηρίζει με σθένος τις απόψεις της Καλλιόπης. Το ίδιο βράδυ, ο Παύλος, οργισμένος και διψασμένος για εκδίκηση, πηγαίνει και παραμονεύει έξω απ’ το αρχοντικό των Σταματάκηδων. Εκεί, όμως, γίνεται μάρτυρας μιας μεγάλης απειλής.

Η Αργυρώ τρέμει για το παιδί της
Ξαφνικά το σπίτι της Καλλιόπης πιάνει φωτιά και όλα τυλίγονται στις φλόγες. Ο Παύλος κοιτάζει σαστισμένος, αλλά αποφασίζει να δράσει προκειμένου να μη θρηνήσουν θύματα, ακόμη κι αν πρόκειται για Σταματάκηδες. Τα νέα διαδίδονται γρήγορα και οι περισσότεροι σπεύδουν να δουν τι συμβαίνει. Η φωτιά, όμως, διχάζει το χωριό. Ο Νικηφόρος τα βάζει με όλους, σίγουρος ότι το έκανε ο Παύλος. Ο Αστέρης, από την άλλη, προσπαθεί να κατευνάσει τα πνεύματα όντας σίγουρος πως ο Παύλος δεν είναι υπεύθυνος για τη φωτιά, δίχως να ξέρει πως η Αργυρώ, με μια κίνηση που τους αφήνει όλους εμβρόντητους, τινάζει στον αέρα όσα θεωρούσε μέχρι τώρα δεδομένα.


Την επόμενη μέρα, ο Σταύρος συνεχίζει να είναι εξοργισμένος με την Αργυρώ και απειλεί τον Αστέρη. Παράλληλα, ενώ η Καλλιόπη πρέπει να αποφασίσει πώς θα απαντήσει στους Βρουλάκηδες για τη φωτιά στο σπίτι της, η Αιμιλία ανησυχεί για τον Παύλο, καθώς ο άντρας πηγαίνει στο νοσοκομείο.

Κι ενώ συμβαίνουν αυτά, η κόντρα του Λευτέρη με τον Πάνο συνεχίζεται και μάλιστα ο πρώτος αποφασίζει να τιμωρήσει τον δεύτερο. Λίγες ώρες αργότερα, ο Παύλος στο νοσοκομείο συγκρούεται με τον Δημήτρη για την Αιμιλία, ενώ ο Ευθύμης βρίσκεται ανάμεσα στους δύο φίλους του και δεν θέλει να πάρει το μέρος κανενός. Την ίδια στιγμή, ο Σταύρος, θέλοντας να εκδικηθεί την Αργυρώ που τον πλήγωσε και τον πρόδωσε, αποφασίζει να διεκδικήσει το παιδί της και ζητάει τη νομική βοήθεια της Στέλλας, η οποία αναλαμβάνει να τον εκπροσωπήσει. Έτσι, η Αργυρώ βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και φοβάται μήπως χάσει τον Πετρή.

Ο Μανόλης συνεχίζει να φλερτάρει διακριτικά τη Νάντια χωρίς να έχει αντιληφθεί το έντονο ενδιαφέρον του Νικηφόρου για εκείνη. Μάλιστα, ένα στραβοπάτημα φέρνει τη Νάντια στην αγκαλιά του Νικηφόρου, ο οποίος όμως προσπαθεί να συγκροτήσει τα αισθήματά του για να μην προδώσει τον φίλο του.

Από την άλλη, ο Μανόλης προσπαθεί να προειδοποιήσει τον Λευτέρη για τον Πάνο. Οι μέρες περνούν και ο Σταύρος εμμένει στην απόφασή του να εκδικηθεί την Αργυρώ και να την αντιμετωπίσει στις δικαστικές αίθουσες. Η Στέλλα προσπαθεί να τον συγκρατήσει, αλλά του αποκαλύπτει πως ο Αστέρης είναι ο δότης του νεφρού για την Αργυρώ και πως το έκανε χωρίς να γνωρίζει κανείς το παραμικρό.

Αυτή η αποκάλυψη, όμως, κάνει τον Σταύρο να χάσει τελείως τον έλεγχο, ενώ η Αργυρώ και η Μαρίνα αγωνιούν για το μέλλον του παιδιού της, καθώς ξέρουν καλά πως δεν μπορούν να πουν σε κανέναν ποιος είναι ο πραγματικός πατέρας του Πετρή. Την ίδια στιγμή, ο Δημήτρης ζητάει από την Αιμιλία να διαλέξει ανάμεσα σε εκείνον και τον Παύλο, ενώ ο Αντώνης επιστρέφει στο τμήμα έτοιμος να στήσει την παγίδα στον Φαρμάκη. Ταυτόχρονα, καθώς η Καλλιόπη ξεκαθαρίζει με τον Παύλο, ο Μαθιός προσπαθεί να κατευνάσει τη Βασιλική, που για πρώτη φορά ζητάει... σασμό.