Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Σάνεν Ντόχερτι: Προετοιμάζεται για τον θάνατό της – Δίνει τα προσωπικά της αντικείμεναΓια το θάνατό της έχει αρχίσει να προετοιμάζεται η 52χρονη Σάνεν Ντόχερτι, η οποία βρίσκεται στο τέταρτο στάδιο του καρκίνου, με μετάσταση από τους μαστούς στον εγκέφαλο και τα οστά.

 

Η ηθοποιός, την οποία γνωρίσαμε ως «Μπρέντα» στην τηλεοπτική σειρά «Beverly Hills, 90210» δίνει ή πουλά προσωπικά αντικείμενα, ώστε να κάνει πιο εύκολα τα πράγματα για τη μητέρα της, Rosa Doherty.

 

«Η προτεραιότητά μου αυτή τη στιγμή είναι η μαμά μου – το ξέρω ότι θα είναι σκληρό για εκείνη αν πεθάνω πρώτη. Θέλω κάποια άλλα πράγματα να είναι πιο εύκολα λοιπόν. Δεν θέλω να έχει να κάνει με ένα σωρό πράγματά μου, να βρει τέσσερις αποθήκες γεμάτες με έπιπλα».

Όπως πρόσθεσε, η διαδικασία ξεκαθαρίσματος δεν είναι εύκολη: «Νιώθεις ότι δίνεις κάτι που ήταν για εσένα πιο σημαντικό και ξεχωριστό. Αλλά καταλαβαίνεις ότι αυτό είναι το σωστό και ότι θα σου δώσει μια αίσθηση γαλήνης και ηρεμίας. Γιατί βοηθάς τους ανθρώπους που αφήνεις πίσω σου να κάνουν πιο εύκολα τη μετάβαση».

Η Ντόχερτι έχει πει ότι οφείλει τη μεγάλη συλλογή των επίπλων της στην αγάπη της για τις αντίκες και ότι τη στεναχωρεί το γεγονός ότι βρίσκονται κρυμμένα σε μια αποθήκη. «Δεν τα απολαμβάνω ούτε εγώ ούτε κάποιος άλλος, οπότε, τελικά, τα χρειάζομαι; Χρειάζομαι τρία τραπέζια τραπεζαρίας; Η απάντηση είναι όχι, στην πραγματικότητα κανένας μας δεν χρειάζεται όλα αυτά τα πράγματα που έχουμε και όλους θα μας βοηθούσε ένα ξεκαθάρισμα, αντί να γίνουμε hoarders, κάτι που έγινα εγώ με όλα αυτά τα έπιπλα».

Μάλιστα, τα χρήματα που θα συγκεντρώσει από τις πωλήσεις τους σκέφτεται να τα αξιοποιήσει σε ένα ταξίδι με τη μαμά της: «Δεν μου φέρνουν μεγάλη χαρά [τα έπιπλα] αλλά αυτό που θα μου φέρει μεγάλη χαρά θα είναι να πάω τη μαμά μου στα μέρη όπου πάντα ήθελε να πάει. Χτίζω διαφορετικό είδος αναμνήσεων – αναμνήσεις με τους ανθρώπους που αγαπάω».

Τα χρήματα του ταξιδιού, ωστόσο, δεν θα αφαιρεθούν από εκείνα που σκοπεύει ούτως ή άλλως να αφήσει στους αγαπημένους της, καθώς «θέλω να φροντίσω να τακτοποιήσω όλους τους ανθρώπους στη ζωή μου».

Θυμήθηκε, μάλιστα, ένα ταξίδι που έκανε με τη μητέρα της πριν από χρόνια στην Ιταλία, όπου «δάκρυα κυλούσαν στο πρόσωπό της γιατί δεν πίστευε πραγματικά ότι θα τα έβλεπε όλα αυτά και μάλιστα μαζί μου. Αυτά είναι τα πράγματα που μετρούν περισσότερο – όχι τα αντικείμενά σου, όχι ό,τι έχεις».