Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Όλο το παρασκήνιο μέσα και έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ πριν το μεγάλο debate!



Με 15 λεπτά καθυστέρηση ξεκίνησε το ιστορικό ντιμπέιτ, που μεταδόθηκε ζωντανά και σε διακαναλική μετάδοση από επτά τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας και διάρκεσε τρεις ολόκληρες ώρες, χωρίς να γίνει καμία διακοπή για διαφημίσεις.

Λαμβάνοντας υπ' όψιν το θολό τοπίο που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις και με τους αναποφάσιστους και την άποψη να βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα, πολλοί πολίτες αναμένεται να λάβουν την τελική τους απόφαση ως προς το τι ή εάν θα ψηφίσουν στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου.

Έπειτα από τον αγώνα επιχειρηματολογίας, στον οποίο επιδόθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, οι επτά αρχηγοί, τα κομματικά επιτελεία αγωνιούν για το ποιος θα κερδίσει τις εντυπώσεις και θα αναδειχθεί ο μεγάλος νικητής της αποψινής τηλεμαχίας. 

Πρώτοι στη Μεσογείων έφτασαν στις 20:00 πέντε από τους έξι δημοσιογράφους που πρωταγωνιστούν στην αποψινή βραδιά. Τελευταία και με 23 λεπτά καθυστέρηση ήρθε η Όλγα Τρέμη. 

Όλοι οι δημοσιογράφοι κατά την άφιξή τους στην ΕΡΤ ήρθαν έτοιμοι για να βγουν στο γυαλί, ενώ ακόμη και οι κυρίες της βραδιάς προσήλθαν, έχοντας επιμεληθεί την εμφάνισή τους από πριν (δηλαδή ούσες μακιγιαρισμένες, χτενισμένες και ντυμένες με τα ρούχα που εμφανίστηκαν στη μικρή μας οθόνη). 

Η κυρία Κοσιώνη επέλεξε ένα λευκό ταγιέρ, η κυρία Χούκλη φόρεσε ένα μπλε παντελόνι με κρεμ πουκάμισο, η κυρία Ζαχαρέα ένα πετρόλ φόρεμα και η Όλγα Τρέμη ένα ταγιέρ στα χρώματα του λευκού και του μαύρου. 

Την ίδια ώρα, αυστηρά είναι τα μέτρα ασφαλείας που ισχύουν στο εσωτερικό του Ραδιομεγάρου με «μη προσβάσιμουςχώρους» ακόμη για το προσωπικό της δημόσιας τηλεόρασης. Μόνον όσοι έχουν λάβει διαπίστευση, που δηλώνει ότι έχουν άμεση σχέση με την τηλεοπτική παραγωγή της τηλεμαχίας, μπορούν να κινούνται κοντά στο στούντιο, όπου πραγματοποιείται το ντιμπέιτ και σε εκείνο που βρίσκεται το «control room». 

Αυστηροί όροι εισόδου ισχύουν και για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ εκτός ΕΡΤ, που έχουν προσέλθει για να καλύψουν την τηλεμαχία από το κυλικείο της δημόσιας τηλεόρασης, που έχει μετατραπεί σε κέντρο Τύπου.