Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Οι δημοσιογράφοι ξεσπάνε - η ανεργία πλησιάζει



Με αναρτήσεις τους στα social media, δημοσιογράφοι τηλεοπτικών σταθμών που δεν πήραν άδεια, εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την διαδικασία και επισημαίνουν το γεγονός ότι υγιείς επιχειρήσεις θα αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο και εκατοντάδες εργαζόμενοι να χάσουν την δουλειά τους.

 

Βοτσκάρης (Star):

Σε δηλώσεις του προς τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, ο εκπρόσωπος των δημοσιογράφων του τηλεοπτικού σταθμού STAR Γιώργος Βοτσκάρης εξέφρασε την αγωνία του για το μέλλον των εργαζομένων, δηλώνοντας ότι νέοι άνεργοι θα έρθουν να προστεθούν στη μακρά λίστα ανέργων της Ένωσης Συντακτών.

Ο κ. Βοτσκάρης μιλώντας στην εκπομπή Πρωινή Ζώνη ανέφερε πως αυτή τη στιγμή 407 εργαζόμενοι συνολικά, εργάζονται στο κανάλι της Κηφισιάς που από το πρωί μένει εκτός των γενικών τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας. "Το σίγουρο είναι ότι έχουμε μια απορία την οποία έχουμε εκφράσει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Τι θα γίνει με τους υπάρχοντες σταθμούς δεν παίρνουν άδεια; Δεν είναι μόνο το STAR, είναι και το Epsilon, το MEGA, το ΑΡΤ. Αθροιστικά μιλάμε για περίπου 1500 εργαζόμενους" ανέφερε εμφανώς προβληματισμένος ο δημοσιογράφος και τόνισε πως η ανεργία στο χώρο της δημοσιογραφίας αγγίζει ήδη το 45%.

«Το σίγουρο είναι ότι έχουμε μια απορία την οποία έχουμε εκφράσει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Τι θα γίνει με τους υπάρχοντες σταθμούς δεν παίρνουν άδεια. Δεν είναι μόνο το STAR, είναι και το Epsilon, το MEGA, το ΑΡΤ. Αθροιστικά μιλάμε για περίπου 1500 εργαζόμενουςΌλοι αυτοί που δουλεύουν στα κανάλια, τις 66 ώρες που κράτησε ο διαγωνισμός τι αγωνία ζούσαν; Φανταστείτε ένα συνάδελφο που την ώρα που ανακοινώνονταν οι τέσσερις άδειες,  εκείνος αντιλαμβανόταν ότι έμενε εκτός. Πώς να κρατήσει το μικρόφωνο, όταν πιστεύει ότι πιθανότατα σε 90 μέρες δεν θα έχει δουλειά;» σημείωσε χαρακτηριστικά. 

 



Oι δημοσιογράφοι έζησαν έντονες στιγμές αγωνίας έξω από την γενική γραμματεία, όπου έγινε η δημοπρασία των καναλιών:

 

Η δημοσιογράφος του «Star» Ελένη Τσαγκά σε ανάρτησή της πριν την ανακοίνωση για τις τηλεοπτικές άδειες εκφράζει την αγανάκτησή της για όλους εκείνους «που χαίρονται με αυτό που συμβαίνει».

 

Με μια ανάρτηση του στον λογαριασμό του στο Facebook ο αρχισυντάκτης του τηλεοπτικού σταθμού Μega, Γιάννης Καφάτος σχολιάζει την απόφαση για τις άδειες.

 

Πηγή κειμένου: 

iefimerida