Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 -

Μαυρομάτη: «Έχασα τον αδερφό μου από πνευμονία – Δεν τελειώνει ποτέ το πένθος»Η Ηλιάνα Μαυρομάτη παραχώρησε τηλεοπτική συνέντευξη και μίλησε για τον ξαφνικό χαμό του αδερφού της και τη σχέση που έχει με τη μητέρα της. 

Η ηθοποιός μίλησε στην εκπομπή «Ελένη» και αρχικά, αναφέρθηκε στην πορεία της στην υποκριτική.

 
 «Σε έναν βαθμό, το χρωστάω στους γονείς μου το ότι βρέθηκα από τόσο νωρίς στο καλλιτεχνικό περιβάλλον. Τους θαύμαζα και τους δύο, γιατί έβλεπα ότι είναι δύο άνθρωποι ελεύθεροι που έχουν επιλέξει συνειδητά αυτό που κάνουν στη ζωή τους», είπε χαρακτηριστικά.

Όσο για τη σχέση της με τη μητέρα της, ανέφερε: «Η σχέση με τη μητέρα μου είναι μια σχέση λατρείας εκατέρωθεν. Προσπαθώ να μην είναι το πρώτο μου τηλέφωνο μέσα στην ημέρα. Προσπαθώ να φερθώ σαν ενήλικας και να μην παίρνω τη μαμά μου δύο φορές τη μέρα τηλέφωνο, αλλά μιλάμε συχνά. Κι εκείνη κρατιέται».

Μίλησε επίσης, για την ηλικία των 18 της, όταν έφυγε από το πατρικό της για να πάρει τη ζωή της στα χέρια της.

«Έφυγα από το σπίτι 18 χρονών. Ήταν πολύ σημαντική εμπειρία για μένα ότι ξεκίνησε τόσο νωρίς η αυτόνομη ζωή μου, οπότε δεν μπορώ να σκεφτώ τον εαυτό μου ότι θα ξαναγυρίσω στο μητρικό μου σπίτι εύκολα. Βρισκόμουν σε περίεργη εφηβεία κι ήταν ο μόνος τρόπος να πατήσω στα πόδια μου τότε. Εκείνη το δέχτηκε, με παρακίνησε, αλλά της ήταν δύσκολο», είπε.

Για τις απώλειες που έχει βιώσει, ανέφερε: «Το 2017 έφυγε από τη ζωή ο πατέρας μου. Όταν χάνεις έναν άνθρωπο, δεν τελειώνει ποτέ το πένθος. Προσπάθησα να σκέφτομαι ότι ο άνθρωπος που έχασα, έζησε μια γεμάτη ζωή και πρέπει να ακολουθήσω το παράδειγμά του. Πρόσφατα έχασα τον αδερφό μου. Ο αδερφός μου έφυγε από τη ζωή με μία ίωση, είχε μια πνευμονία. Είναι κάτι που δυσκολεύεται ο ανθρώπινος εγκέφαλος να το συνειδητοποιήσει, να το καταλάβει και να το χωρέσει».