Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Μαρία Ελένη Λυκουρέζου: Τον ρόλο της Ζωής Λάσκαρη δεν θα τον κάνει καμία



Στο backstage της φωτογράφισης της θεατρικής παράστασης «Δουλειές με φούντες» στην οποία θα πρωταγωνιστούσε η Ζωή Λάσκαρη, βρέθηκε η Μαρία- Ελένη Λυκουρέζου.

Στις πρώτες της τηλεοπτικές δηλώσεις μετά την ξαφνική απώλεια της μητέρας της, η Μαρία Ελένη είπε τα εξής:

«Δεν πέφτει μαύρη αυλαία στο θέατρο Ζωή Λάσκαρη. Όπως θα έκανε και η ίδια, επειδή αγαπώ αυτόν τον χώρο, δεν μπορούσα παρά να συνεχίσω στη θεατρική σκηνή «Ζωή Λάσκαρη» και να αναλάβω να ανεβάσω την παράσταση όπως τα είχε κανονίσει όλα.

Τον ρόλο της Ζωής Λάσκαρη δεν θα το κάνει καμία. Το σενάριο ξαναφτιάχτηκε, άλλαξαν κάποια πράγματα και διασκορπίστηκε ο ρόλος σε τρεις βασικούς. Θέλω να καταλάβετε κάτι, η θεατρική σκηνή «Ζωή Λάσκαρη» πλέον είναι ομάδα. Ό,τι και να ανεβαίνει σε αυτή τη σκηνή θα είναι ομαδικό, δεν πιστεύω στις μονάδες και τα δήθεν. Ό,τι θα ανεβαίνει σε αυτό το θέατρο θα είναι ομαδικό. Είμαστε μια ομάδα και η μητέρα μου, καλώς ή κακώς, μας ένωσε.

Δεν θέλω να μιλήσω για τη μητέρα μου. Είναι κάτι που βιώνω προσωπικά εγώ και η οικογένειά μου. Και βέβαια θα ήθελε το κοινό να δει τη μαμά μου στην παράσταση, κι εγώ τη μαμά μου θα ήθελα να δω. Το θέμα, όμως, δεν είναι αυτό. Η μαμά μου μού άφησε ένα πολύ ωραίο θέατρο και θέλω να κάνω πολύ ωραία πράγματα εκεί μέσα με ωραίους ανθρώπους και αυτός είναι ο σκοπός μου. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο. Έχω μεγαλώσει μέσα στα θέατρα. Αν θα τα καταφέρω ή όχι θα το δείξει ο χρόνος και ο κόσμος. Με ενδιαφέρει να ανεβαίνουν σε αυτή τη σκηνή νέοι άνθρωποι με ταλέντο και να το λέει η ψυχή τους».