Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Κατηγορία πλαστής ενημερότητας του Ηρακλή - Αθώος ο Ρέμος



Καλά νέα για τον Αντώνη Ρέμο.

 

Το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών αποφάσισε να απαλλάξει όλους τους κατηγορούμενους του σκανδάλου των πλαστών φορολογικών και ασφαλιστικών ενημεροτήτων, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ο Αντώνης Ρέμος, αλλά και ο Ντέμης Νικολαΐδης. Αυτό σημαίνει βεβαίως ότι τελικά άδικα υποβιβάστηκε ο Ηρακλής το 2011.

Αυτό ουσιαστικά είναι το συμπέρασμα από το υπ’ αριθ. 260/2019 βούλευμα του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Σωτήρη Τσιμπέρη και αποφάσισε να παύσει την ποινική δίωξη 46 κατηγορουμένων της πολύκροτης υπόθεσης. Ανάμεσα τους και τον Αντώμη Ρέμο που τα τελευταία χρόνια είχε αρκετές δικαστικές εκκρεμότητες.

Όπως αποκαλύπτει το «dikisports.blogspot», ελέγχθηκαν για κακουργηματική απάτη και κακουργηματική απιστία και αθωώθηκαν μεταξύ άλλων οι: Αντώνης Ρέμος, Ντέμης Νικολαΐδης, Βασίλης Γκαγκάτσης, Σοφοκλής Πιλάβιος, Γιώργος Σαρρής, Θωμάς Μητρόπουλος, Γιώργος Αρβανιτίδης, Αριστείδης Σταθόπουλος, και Θόδωρος Κουρίδης.

Η απόφαση που αφορά και τον Ρέμο

Στο πόρισμα των 376 σελίδων του Συμβουλίου Εφετών αναφέρεται ότι:«…δεν στοιχειοθετείται η κακουργηματική απάτη, καθώς από την παραπλάνηση των αρμοδίων οργάνων της ΕΠΟ δεν προέκυψε βλάβη των ανταγωνιστριών ομάδων, ενώ τα περιουσιακά οφέλη των ομάδων των κατηγορουμένων (χορηγίες ΟΠΑΠ, τηλεοπτικά δικαιώματα) συνδέονται αιτιωδώς με τη συμμετοχή τους στην αγωνιστική τους κατηγορία, τα οποία θα ελάμβαναν σε κάθε περίπτωση». «…πλαστογραφία προέκυψε για 17 από τους 46 κατηγορούμενους, αλλά όχι κακουργηματικά λόγω ελλείψεως του στοιχείου του οφέλους ή της βλάβης τρίτου και έχουν πλημμεληματικό χαρακτήρα, αλλά τα πλημμελήματα έχουν παραγραφεί λόγω παρέλευσης της πενταετίας».

 

Αυτό σημαίνει ότι αυτόματα δημιουργείται σοβαρό ζήτημα με τον Ηρακλή, μιας και ο υποβιβασμός του το 2011 σχετίζεται άμεσα με την πλαστή ενημερότητα, δηλαδή την υπόθεση που αθωώθηκε ο Αντώνης Ρέμος.

Η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών αθωώνει όλους τους κατηγορούμενους του σκανδάλου των πλαστών φορολογικών και ασφαλιστικών ενημεροτήτων. Αυτό σημαίνει ότι, ο «γηραιός» υποβιβάστηκε παρανόμως και μένει να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση της νυν διοίκησης της ομάδας της Θεσσαλονίκης.