Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Η εφορία ζητάει 58 εκατομμύρια ευρώ από μεγάλο καναλάρχη



Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, μετά από σχετικό έλεγχο, κάνει απαιτητό το ιλιγγιώδες ποσό των 58 εκατομμυρίων ευρώ από μεγάλο καναλάρχη.

 

Ο εν λόγω καναλάρχης είχε και κατά την περασμένη χρονιά εμπλοκή με χρέη.

Οι απειλές του ΥΠΟΙΚ

Τους ελέγχους κατά προτεραιότητα σε πολιτικούς και επιχειρήσεις Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, οι οποίες ελέγχονται ως ύποπτες για τη φυγάδευση κεφαλαίων στο εξωτερικό ανακοίνωσε από τη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, στις αρχές Νοεμβρίου 2015.

«Προτάξαμε εκείνους για τους οποίους έχουν εκδοθεί εντολές ελέγχου και ειδικά, πολιτικά πρόσωπα και επιχειρήσεις ΜΜΕ, οι οποίοι θα ελεγχθούν κατά προτεραιότητα. Είναι πολλές οι περιπτώσεις στις οποίες ενώ υπάρχουν εντολές ελέγχου, οι έλεγχοι αυτοί είτε δεν έχουν ξεκινήσει, είτε καρκινοβατούν» είπε χαρακτηριστικά.
Σε ό,τι αφορά γενικότερα στις Λίστες, αναγνώρισε ότι «υπάρχει πρόβλημα ελεγκτικό», όμως, χάρη στην ετήσια παράταση που δόθηκε, αποφύγαμε, όπως είπε την παραγραφή «και θα μπορέσουμε να τις ελέγξουμε». Εμφανίστηκε μάλιστα αισιόδοξος, ότι οι ελεγκτικές υπηρεσίες, οι οποίες συνεχίζουν εντατικά τον έλεγχο των εμβασμάτων εξωτερικού, «θα έχουν άμεσα αποτελέσματα».