Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Φωτιά στο Μάτι: Η ανατριχιαστική στιγμή που ο Κώστας Σαρικάς εντόπισε πτώμα που καιγόταν ακόμα



Ένας χρόνος συμπληρώνεται την Τρίτη 23 Ιουλίου από τη φωτιά στο Μάτι, από εκείνη τη μέρα που κανείς δεν θα ξεχάσει. Ένα χρόνο μετά οι δημοσιογράφοι που έζησαν από κοντά τη φρίκη δεν μπορούν να ξεχάσουν. Κάποιες στιγμές τους στον τηλεοπτικό αέρα ήταν σοκαριστικές.

Ένα χρόνο πριν…
Ο Κώστας Σαρικάς βρίσκεται με ένα από τα συνεργεία του Alpha στον Νέο Βουτζά για να καλύψει δημοσιογραφικά την καταστροφική φωτιά. Ξαφνικά, με μια κραυγή παγώνουν τα πάντα! «Νεκρός!», φωνάζει ο δημοσιογράφος. Σοκαρισμένος ο εικονολήπτης λέει με «σπασμένη» φωνή: «Όχι Θεούλη μου! Όχι Θεέ μου»! Μια κυρία που παρακολουθεί από το γειτονικό σπίτι, αναφωνεί σοκαρισμένη: «Τι λες τώρα; Μη μου λες τέτοια»!

Στο πλατό του Alpha, ο Κώστας Σαρικάς περιγράφει την επόμενη μέρα τον εφιάλτη που έζησε εκείνη τη νύχτα. Συχνά, διακόπτει την αφήγησή του, καθώς δάκρυα πλημμυρίζουν τα μάτια του ενώ δεν μπορεί να μιλήσει: «Δυστυχώς, τον πρώτο νεκρό τον βρήκα εγώ με το συνεργείο του Alpha στον Νέο Βουτζά. Βλέπαμε τα δεκάδες καμμένα αυτοκίνητα και ασυνείδητα κοίταζα μέσα γιατί έλεγα «πώς οι άνθρωποι αυτοί κατάφεραν να βγουν…». Δυστυχώς, έπεσα πάνω σε έναν απανθρακωμένο άνθρωπο! Σοκαριστική εικόνα! Ήταν μέσα στο σκοτάδι, καπνοί παντού, φωτιά. Δεν θέλω να περιγράψω παραπάνω την εικόνα, θα πω μόνο ότι καιγόταν ακόμα κι εκείνη την ώρα που τον είδα! Μετά δεν προλάβαινα να βλέπω πτώματα. Είδα τουλάχιστον οκτώ με τα μάτια μου και κάπου σταμάτησα γιατί δεν ήθελα να βλέπω άλλο αυτό το θέαμα. Είναι συγκλονιστικό να βλέπεις άνδρες, γυναίκες κάτω, σε μια προσπάθεια να φύγουν».

Οι μαρτυρίες των δημοσιογράφων που ρίχτηκαν στη μάχη της ενημέρωσης εκείνες τις μέρες συγκλονίζουν…