Τρίτη 21 Μαΐου 2024 -

Άρχισε η αποσφράγιση των φακέλων για τις τηλεοπτικές άδειες



Άρχισε από την Επιτροπή διενέργειας Διαγωνισμού, αργά το μεσημέρι της Δευτέρας, η διαδικασία αποσφράγισης των υποβληθέντων φακέλων συμμετοχής στο διαγωνισμό για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες και καταγραφής των προσκομιζομένων δικαιολογητικών, παρουσία και των νόμιμων εκπροσώπων των υποψηφίων ή των ειδικά εξουσιοδοτημένων εκπροσώπων τους.

Κατατέθηκαν έντεκα αιτήσεις συνολικά, τρεις εκ των οποίων εστάλησαν ηλεκτρονικά χθες τελευταία ημέρα.

Συγκεκριμένα ανδιαφέρον εκδήλωσαν καταθέτοντας αιτήσεις οι: ΣΚΑΪ, STAR, ANT1, MEGA, ALPHA κι ακόμη ο τηλεοπτικός σταθμός EPSILON TV, ο τηλεοπτικός σταθμός ART του Γιώργου Καρατζαφέρη, μια κυπριακή εταιρία με εκπρόσωπο τον Φίλιππο Χατζηφιλίππου, καθώς και οι Βαγγέλης Μαρινάκης, Ιβάν Σαββίδης και Γιάννης Καλογρίτσας.

Ο τελευταίος είναι από τα νέα πρόσωπα που δεν έχουν απασχολήσει τη δημοσιότητα. Πρόκειται για οικογένεια με αριστερό προφίλ. Ανάμεσα στις επιχειρηματικές δουλειές της οικογένειας ήταν η εφημερίδα "Η Πρώτη", ενώ ο γιος του εκδότη Γιάννης Καλογρίτσας  είναι το πρόσωπο που εκπροσωπεί την ενδιαφερόμενη για την άδεια εταιρία.

Μάλιστα ως γενικός διευθυντής του  τηλεοπτικού σταθμού, αναφέρεται ο Κώστας Αρβανίτης του ραδιοφωνικού σταθμού "Στο κόκκινο".

Η διαδικασία διεκόπη στις 22.30 το βράδυ της Δευτέρας και θα συνεχιστεί σήμερα, Τρίτη 5 Ιουλίου 2016, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.