Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Αντιπαράθεση και στη Βουλή για τα κανάλια



Ένα ακόμη επεισόδιο ξέσπασε στη Βουλή ανάμεσα στηυν κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την αδειοδότηση των καναλιών. 

 

Ο καυγάς επεκτάθηκε και για την ανάρτηση Καμμένου για τη Φώφη Γεννηματά στο Twitter με ανταλλαγή σκληρών χαρακτηρισμών. 

Ο υπουργός Επικρατείας, σε μια προσπάθεια να βάλει τέλος σε όσα γράφονται για το θέμα των καναλιών, τόνισε πως «το μόνο που στέκεται μεταξύ ενός σταθμού που λειτουργεί και τη νόμιμη άδεια είναι το πορτοφόλι του ιδιοκτήτη».

Παράλληλα θέλοντας να ξεκαθαρίσει το ρόλο της κυβέρνησης στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών είπε πως  “η κυβέρνηση δεν έχει καμία δυνατότητα να παρέμβει  στη διαδικασία” και συμπλήρωσε πως ο διαγωνισμός είναι καθαρός, κρυστάλλινος και θα γίνει πρότυπο και για άλλους διαγωνισμούς.   

Ο υπουργός έκανε λόγο για επιχειρηματικά συμφέροντα  που θίγονται, απέκρουσε, παράλληλα, τους ισχυρισμούς ότι η  κυβέρνηση θέλει να αποκλείσει το οποιαδήποτε κανάλι, ενώ προειδοποίησε να μην παίζουν κάποιοι με την τύχη των εργαζομένων. “Είναι στο μυαλό μου πολύ σύνηθες όταν έρχεται η πολιτεία να ρυθμίσει αγορά και θίγονται συμφέροντα ο τρόπος σκέψης επιχειρηματιών να συνάγει το συμπέρασμα ότι οι κινήσεις μας γίνονται για να ευνοηθούν οι ανταγωνιστές”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός. 

Υπογράμμισε ότι “ουδέν ψευδέστερο ότι η κυβέρνηση θέλει να αποκλείσει το οποιοδήποτε κανάλι! Καλό θα είναι να μη παίζουν με τους εργαζόμενους”. 

Ο κ. Παππάς δήλωσε μάλιστα ότι “αυτή τη στιγμή έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία προεπιλογής για το διαγωνισμό” και επεσήμανε όλο νόημα ότι “το μόνο που στέκεται μεταξύ ενός σταθμού που λειτουργεί και τη νόμιμη άδεια είναι το πορτοφόλι του ιδιοκτήτη. Η κυβέρνηση δεν έχε  να παρέμβει στη διαδικασία! Ο διαγωνισμός είναι κρυστάλλινος”.

“Καλώ άπαντες να μην παίζουν, να μην παίζουν με την τύχη των εργαζομένων”, τόνισε ο υπουργός.  

Την έκρηξη του Άδωνι Γεωργιάδη προκάλεσε η υπεράσπιση του υπουργού Νίκου Παππα στους εργαζόμενους στους τηλεοπτικούς σταθμούς, οι οποίοι αντάλλαξαν βαρύτατες εκφράσεις με φόντο το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. 

“Ομολογώ  ότι ανατρίχιασα για την ευαισθησία σας για τους εργαζομένους”, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος έλαβε το λόγο μετά την τοποθέτηση του κ. Παππά στη Βουλή. “Θέλετε κ. Παππά να μας πείτε αν ισχύει αυτό που διαβάζω στα μέσα ότι είπατε πως χαίρεστε που κλείνει το MEGA”, συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε “κάτι δεν πάει καλά αν έχετε πει κάτι τέτοιο”.  

Με τους εργαζομένους θα ζητούσα να σταματήσει η υποκρισία, είπε ο κ. Παππάς, απατώντας στον κ. Γεωργιάδη. Αλλά δεν θα το κάνω, πρόσθεσε, διότι  σε αυτά είστε μετρ. Οταν φέραμε τον ελάχιστο αριθμό εργαζομένων για τα κανάλια δεχθήκαμε επίθεση, είπε ο υπουργός και ισχυρίστηκε ότι τώρα σε ιδιωτικό κανάλι μετατρέπονται συμβάσεις εκεί που υπήρχαν μπλοκάκια.  “Ανακαλεστε ότι ο υπουργός θέλει να κλείσει τον ΣΚΑΙ”, είπε σε έντονο ύφος ο υπουργός και πρόσθεσε “εκεί που βγαίνετε κάθε μέρα και μας βρίζετε”.