Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019 -
Ξάστερος ουρανός

27 °C

Σήμερα, 17. Ιουλίου 2019

Vegan-ίτσα!!



Μαγειρίτσα για Vegan...

Συστατικά

  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό μανιτάρια άγρια
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 100 γρ. κρασί λευκό
  • 1500 γρ. νερό
  • 1 κύβος λαχανικών
  • 200 γρ. ρύζι γλασέ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 μαρούλι
  • ¼ ματσάκι άνηθο + έξτρα, για το σερβίρισμα
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια + έξτρα, για το σερβίρισμα
  • φέτες λεμονιού, για το σερβίρισμα
  • παξιμάδια, για το σερβίρισμα
  • χυμό από 1 λεμόνι

 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  • Κόβουμε τα μανιτάρια στα 4 και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσουν και να χάσουν τον όγκο τους.
  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστούν τα 2/3 του.
  • Προσθέτουμε το νερό, τον κύβο λαχανικών, το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι, και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
  • Κόβουμε το μαρούλι σε φέτες πάχους 2 εκ., ψιλοκόβουμε τον άνηθο και κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες.
  • Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
  • Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, άνηθο ψιλοκομμένο, φέτες λεμονιού και παξιμάδια.

Tip: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και απλά μανιτάρια αντί για άγρια.

Πηγή κειμένου: 

akispetretzikis.gr