Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Τρουφάκια σοκολάτας



Σοκολατένιες τρουφίτσες που μικρά και μεγάλα παιδιά δεν υπάρχει περίπτωση να τους αντισταθούν…

Υλικά
Για τα τρουφάκια
250ml πλήρη κρέμα γάλακτος
70γρ σοκολάτα Bitter
350γρ. σοκολάτα γάλακτος
1/2 λοβό βανίλιας
1 ξυλαράκι κανέλας
30ml Baileys Irish cream
Για την επικάλυψη
300γρ. bitter σοκολάτα
200γρ. κακάο

Διαδικασία
Για τα τρουφάκια: Σε ένα βαθύ σκεύος κόβετε σε μικρά κομμάτια τις σοκολάτες. Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε την κρέμα γάλακτος με την κανέλα και τη βανίλια, αφού πρώτα έχετε αφαιρέσει τους σπόρους, και αφήνετε να πάρουν μια βράση.

Έπειτα, αποσύρετε από την φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα με μια μεμβράνη και αφήνετε το μίγμα να αρωματιστεί για περίπου μια ώρα. Αφού το μίγμα έχει αρωματιστεί, το βάζετε πάλι στη φωτιά για να πάρει άλλη μια βράση.

Σουρώνετε την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνετε στο σκεύος με τη σοκολάτα ανακατεύοντας με μια μαρίζ μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές.

Έπειτα, προσθέτετε το Baileys, ανακατεύετε και αδειάζετε την γκανάζ σε ένα μπολ αφήνοντάς την να κρυώσει. Εάν χρειαστεί τη βάζετε για λίγο στο ψυγείο.

Αφού κρυώσει την βγάζετε από το ψυγείο, με ένα κουταλάκι παίρνετε την ποσότητα που επιθυμείτε και την πλάθετε σε μπαλάκια, τα οποία βάζετε ξανά στο ψυγείο.

Για την επικάλυψη: Σε ένα μπολ έχετε τη λιωμένη κουβερτούρα, ενώ σε ένα μικρό ταψί απλώνετε το κακάο έτσι ώστε να έχει τουλάχιστον 2 δάχτυλα πάχος.

Βουτάτε τις στρογγυλές τρούφες στη λιωμένη κουβερτούρα και έπειτα με τη βοήθεια ενός πιρουνιού τις κυλάτε πάνω στο κακάο.

Τις αφήνετε μέσα στο κακάο μέχρι να κρυώσει η κουβερτούρα που τις επικαλύψατε. Εάν το κρίνετε απαραίτητο, βάλτε όλο το ταψί για λίγο στο ψυγείο. Αν παρατηρήσετε ότι τα τρουφάκια έχουν πολύ κακάο, τα βάζετε μέσα σε ένα μεγάλο άδειο ταψί και τα «κουνάτε» για να μείνει όσο κακάο χρειάζεται.