Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Τούρτα καρπούζι - Το πιο εύκολο γλυκό του καλοκαιριού!



Εύκολο, οικονομικό, γρήγορο και δροσιστικό, το γλυκό αυτό είναι τέλειο για το παιδικό πάρτι – και όχι μόνο!

ΥΛΙΚΑ
1 μικρό καρπούζι, παγωμένο
400 γρ. σαντιγί
70 γρ. φρούτα της αρεσκείας μας (κεράσια, ακτινίδια, ροδάκινα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τους δύο πόλους του καρπουζιού με ένα πριονωτό μαχαίρι.
Το ακουμπάμε σε ένα ξύλο κοπής ώστε να ακουμπάει η μία από τις δύο κομμένες επιφάνειες πάνω στο ξύλο. Φροντίζουμε οι επιφάνειες να είναι ίσια κομμένες για να στέκεται το καρπούζι ομοιόμορφα.
Με το πριονωτό μαχαίρι κόβουμε κάθετα τις φλούδες περιμετρικά.
Παίρνουμε ένα πιάτο 10-12 εκ. και το τοποθετούμε από την κανονική του πλευρά πάνω στον έναν πόλο του καρπουζιού. Το έχουμε ως οδηγό για να κόψουμε γύρω γύρω το καρπούζι και να πάρει ένα ομοιόμορφο οβάλ σχήμα.
Σκουπίζουμε πολύ καλά το καρπούζι με ένα απορροφητικό χαρτί ώστε να φύγει όλη η υγρασία.
Σε αυτό το σημείο, αν δεν το σερβίρουμε εκείνη τη στιγμή, μπορούμε να το βάλουμε στο ψυγείο.
Αν το σερβίρουμε αμέσως, το τοποθετούμε πάνω στην πιατέλα σερβιρίσματος και το καλύπτουμε περιμετρικά με σαντιγί κάνοντας κάθετες γραμμές. Καλύπτουμε και την πάνω επιφάνεια με τούφες από σαντιγί.
Τέλος, την καλύπτουμε με φρούτα της αρεσκείας μας και σερβίρουμε αμέσως.

 

 

Πηγή: akispetretzikis.com