Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019 -
Ξάστερος ουρανός

33 °C

Σήμερα, 23. Αυγούστου 2019

Συνταγή για μπιφτέκια με ανανά και προβολόνε



Συστατικά

500 gr μοσχαρίσιος κιμάς
2 κ. σούπας worcestershire sauce
1 κ. σούπας σόγια σος
1 κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
1 κ. γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
1 κ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
αλάτι, πιπέρι
1/3 φλ. τρίμμα ψωμιολυ
1 κρόκος αυγού
1 κρεμμύδι λεπτοκομμένο
8 φέτες φρέσκος ανανάς
1/3 φλ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
4 φέτες προβολόνε
κόλιανδρος ψιλοκομμένος

Τρόπος μαγειρέματος

1.Σε ένα μπολ ανακάτεψε τον κιμά με την worcestershire sauce, τη σόγια, το σκόρδο, το κρεμμύδι, την πάπρικα, το αλατοπίπερο, το τρίμμα ψωμιού και τον κρόκο.
2.Ζύμωσε ελαφρώς τα υλικά με τα χέρια σου, χώρισε το μείγμα σε τέσσερα μέρη και πλάσε κάθε κομμάτι σε ένα μπιφτέκι.
3.Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά με ελάχιστο λάδι και ψήσε τα μπιφτέκια για περίπου τέσσερα λεπτά την κάθε πλευρά.
4.Μετάφερε τα μπιφτέκια σε ένα πιάτο και διατήρησέ τα ζεστά.
5.Ρίξε στο τηγάνι τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια και σοτάρισέ τα σε μέτρια φωτιά για τέσσερα λεπτά.
6.Πρόσθεσε τις φέτες ανανά και ζέστανές τες με τα υπόλοιπα υλικά.
7.Αφαίρεσε τον ανανά και επανέφερε τα μπιφτέκια στο τηγάνι, περιχύνοντάς τα με το μείγμα μανιταριών και τα υγρά του τηγανιού.
8.Τοποθέτησε από μία φέτα προβολόνε πάνω από τα μπιφτέκια, κάλυψε το τηγάνι με το καπάκι του και άφησε να λιώσει το τυρί για δύο λεπτά.
9.Σέρβιρε κάθε μπιφτέκι πάνω σε δύο φέτες ανανά και περίχυσέ τα με τα μανιτάρια και τη σάλτσα και φρέσκο κόλιανδρο.