Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Σπιτικό ζελέ με φρούτα



Συστατικά

  • 20 γρ. φύλλα ζελατίνης
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 250 γρ. νερό
  • 750 γρ. λευκό αφρώδες κρασί
  • ξύσμα από 1 λάιμ
  • χυμό από ½ λάιμ

Για το σερβίρισμα

  • 200 γρ. φρέσκα φρούτα (φράουλες, μύρτιλα, κόκκινα και μαύρα μούρα)
  • φύλλα βασιλικού

 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης με το μισό νερό. Αφήνουμε στην άκρη 3-4 λεπτά να μουλιάσουν.
  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο νερό, τη ζάχαρη και μεταφέρουμε στη φωτιά. Βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Βάζουμε τις ζελατίνες με το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
  • Προσθέτουμε το κρασί, το ξύσμα και τον χυμό από το λάιμ και ανακατεύουμε με σύρμα.
  • Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και βάζουμε για 5 ώρες στο ψυγείο για να κρυώσει και να σφίξει. Δεν θέλουμε να πήξει τελείως.

Για το σερβίρισμα

  • Βάζουμε 3 κ.σ. από το ζελέ ένα ποτήρι, προσθέτουμε τα φρούτα και καλύπτουμε με ζελέ και φρούτα μέχρι να γεμίσει το ποτήρι.
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για άλλα 3 ποτήρια.
  • Σερβίρουμε με φύλλα βασιλικού.

 

Πηγή κειμένου: 

akispetretzikis.com