Τρίτη 14 Μαΐου 2024 -

Σπιτικό παγωτό φράουλα



Σπιτικό παγωτό φράουλα. Απολαύστε το…

Υλικά:

  • 340γρ. φρέσκες φράουλες
  • 3/4 φλιτζανιού λευκή ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια χτυπημένη κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 σταγόνες κόκκινη χρωστική ουσία για τρόφιμα (προαιρετικό)

Εκτέλεση:

  1. Χτυπάμε στο μπλέντερ τις φράουλες και τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει πουρές, για 10 λεπτά.
  2. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι στο μείγμα φράουλας. Χτυπάμε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο και ελαφρώς παχύρρευστο, 10 με 15 δευτερόλεπτα. Ανακατεύουμε μέσα την χρωστική ουσία.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο δοχείο της παγωτομηχανής και το παγώνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευής. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα άλλο στεγανό δοχείο, το καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη, 2 ώρες ή για όλη τη νύχτα.
  4. Επεξεργαζόμαστε το μείγμα στην παγωτομηχανή μέχρι να πήξει. Αμέσως το μεταφέρουμε σε ένα μπολ, το σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη, το κλείνουμε με το καπάκι του μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες ή για όλη τη νύχτα.
Πηγή κειμένου: 

Μary mary