Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Πιπεριές με μοτσαρέλα, τσίλι και κουκουνάρι



Ένα πολύ νόστιμο και γρήγορο πιάτο που θα σας ενθουσιάσει. 

Συστατικά
2 πιπεριές κόκκινες
1 πιπεριά κίτρινη
1 κ.σ. ελαιόλαδο
300 γρ. μοτσαρέλα
Για το dressing

χυμό από 1 λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο σπασμένη
1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
2 κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το dressing σε ένα μπολ και τo αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση, αφαιρούμε το σπόρια και αλείφουμε κάθε μισό τους κομμάτι με λίγο λάδι.
Τις βάζουμε με την κομμένη πλευρά να ακουμπάει σε ένα ταψί και τις ψήνουμε στο γκριλ για 5 λεπτά μέχρι οι άκρες να αρχίσουν να καίγονται και να μαλακώνουν οι πιπεριές.
Κόβουμε κάθε μοτσαρέλα σε τρία κάθετα κομμάτια.
Γυρίζουμε τα κομμάτια από τις πιπεριές ανάποδα και τοποθετούμε σε κάθε ένα μέσα ένα κομμάτι μοτσαρέλα.
Ξαναβάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 5-10 λεπτά ακόμα μέχρι να λιώσει το τυρί και να μαλακώσουν οι πιπεριές.
Σερβίρουμε τις πιπεριές ραντίζοντάς τες με τη σάλτσα.
Tip
Σερβίρουμε με καβουρδισμένο κουκουνάρι.

 

Πηγή κειμένου: 

akispetretzikis.com