Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Κοτόπουλο με λάιμ και καρύδα



Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις της ασιατικής κουζίνας

Συστατικά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
αλάτι
πιπέρι
2 κρεμμύδια
1 πιπεριά κόκκινη τσίλι
250 γρ. νερό
1 κύβο κοτόπουλο
χυμό και ξύσμα από 2 λάιμ
1/2 κ.γ. μπούκοβο
400 γρ. γάλα καρύδας
κόλιανδρο ψιλοκομμένο
Για το σερβίρισμα

καστανό ρύζι με λαχανικά

Μέθοδος Εκτέλεσης
Βάζουμε μια πλατιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τα φιλέτα κοτόπουλου, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να ψηθούν 5-7 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Αφαιρούμε τα φιλέτα κοτόπουλου από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε σε ένα πιάτο στην άκρη. Το κοτόπουλο δεν έχει μαγειρευτεί εντελώς. Θα ολοκληρώσουμε το ψήσιμο του στη συνέχεια.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα ρίχνουμε στην ίδια κατσαρόλα που χρησιμοποιήσαμε. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε το νερό με τον κύβο, τον χυμό από τα λάιμ και το μπούκοβο.
Φέρνουμε σε βρασμό και αφήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το νερό στο μισό.
Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και τα φιλέτα κοτόπουλου.
Καλύπτουμε με καπάκι και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο και να δέσει η σάλτσα μας.
Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ξύσμα λάιμ και τον κόλιανδρο.
Σερβίρουμε με καστανό ρύζι με λαχανικά.

 

 

Πηγή κειμένου: 

akispetretzikis