Τρίτη 21 Μαΐου 2019 -
Μερική συννεφιά

24 °C

Σήμερα, 21. Μαΐου 2019

Η συνταγή της ημέρας: Μους χαλβά με ταχίνι



Μεγάλη βδομάδα πλέον και τι καλύτερο από ένα νηστίσιμο χαλβά με ταχίνι ! Οι σπουδαστές ζαχαροπλαστικής τέχνης του Εκπαιδευτικού Ομίλου Παστέρ και ο pastry chef Αθανασιάδης Αθανάσιος θα σας εκπλήξουν με την τόση ανάλαφρη και γεμάτη γεύση της μους, μία μους η οποία φυσικά μπορείτε να την φτιάξετε όλο το χρόνο και αν την καταψύξετε να καταναλωθεί ως ‘’παγωτό’’ !!!

syntagi.jpg

 

Υλικά

• υλικά
• 500γρ χαλβά βανίλια
• 2 κ.σ ταχίνι
• 1 κ.γ κανέλα
• ξύσμα από 1 λεμόνι 
• 500 ml φυτική κρέμα

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μπλέντερ χαλβά, ταχίνι και κανέλα μέχρι να γίνει σαν πάστα ελιάς. Στη συνέχεια χτυπάμε την φυτική κρέμα στο μίξερ σε υφή γιαουρτιού. Τέλος, ενσωματώνουμε με μια μαρίζ την "πάστα" του χαλβά μέσα στην χτυπημένη φυτική κρέμα και προσθέτουμε το ξύσμα λεμόνι, βάζουμε στο ψυγείο και σερβίρουμε σε ποτήρια με σπασμένο παστέλι.