Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Η πιο σπέσιαλ μακαρονάδα με πεκορίνο και γαρίδες



Υλικά

1/2 κιλό μακαρόνια

1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί πεκορίνο

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο ξύσμα λεμονιού

1 κουταλιά της σούπας χυμό φρέσκου λεμονιού

1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα σε φέτες

1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο

3/4 κιλό γαρίδες

Αλάτι

Πιπέρι

1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο δυόσμο, καθώς και μικρά φύλλα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200C. Βάλτε τα αμύγδαλα σε ένα ζεστό τηγάνι και ψήστε τα μέχρι να ροδίσουν, περίπου 3 λεπτά.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, μαγειρεύετε τα ζυμαρικά. Στραγγίζετε και φυλάξτε 1/2 φλιτζάνι από το νερό των ζυμαρικών. Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να ροδίσει, περίπου 5 λεπτά.

Ρίχνετε τις γαρίδες μαζί με αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύετε περίπου για 2 λεπτά. Προσθέτετε τα ζυμαρικά, μαζί με το νερό τους, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, το ψιλοκομμένο δυόσμο, το τυρί και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.

Μαγειρεύετε, ανακατεύοντας περίπου για 2 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα σερβίρετε σε ένα μπολ και γαρνίρετε με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και φύλλα μέντας