Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Χταποδάκι στιφάδο



Μοσχομυριστό, μαλακό και μελωμένο, απλά υπέροχο.

 

Υλικά Συνταγής
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1 ½ κιλό χταπόδι κομμένο σε μπουκές
6 κρεμμύδια μέτρια
χαραγμένα σταυρωτά
1 κρεμμύδι ξερό
ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
2 ντομάτες χαραγμένες σταυρωτά
2 δαφνόφυλλα
1 κομμάτι φλούδα πορτοκαλιού
5-6 κόκκους μπαχάρι
1/4 φλ. κόκκινο ξίδι
1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
πιπέρι

Εκτέλεση
Για το χταπόδι στιφάδο, βάζουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε τόσο τα χαραγμένα κρεμμύδια όσο και το ψιλοκομμένο. Τα αφήνουμε για 10΄ σε πολύ χαμηλή φωτιά.

Προσθέτουμε το σκόρδο, το χταπόδι, τις ντομάτες, τη δάφνη, το μπαχάρι και τη φλούδα πορτοκαλιού. Περιχύνουμε με το ξίδι και το κρασί. Σιγοβράζουμε για 1 ώρα το στιφάδο, ξεσκέπαστο.

Προς το τέλος τρίβουμε το πιπέρι. Όταν θα το βγάλουμε από τη φωτιά η σάλτσα πρέπει να γίνει μελωμένη και πηχτή. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.