Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 -

Χοιρινές μπριζόλες με γλυκοπατάτες και αχλάδια



Συστατικά

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο + έξτρα για το ταψί
  • 600 γρ. χοιρινές μπριζόλες (περίπου 4)
  • 1 κ.σ. θυμάρι, αποξηραμένο
  • 1 κ.σ. δυόσμο, αποξηραμένο
  • 1 κ.σ. εστραγκόν, αποξηραμένο
  • 2 αχλάδια, πλυμένα (όχι καθαρισμένα), κομμένα στα 4
  • 5 σκ. σκόρδο, ολόκληρες
  • 1 γλυκοπατάτα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους 1 εκ.
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C, στον αέρα.
  • Αλείφουμε ένα ταψί 30x40 εκ. με ελαιόλαδο.
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα απλώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί.
  • Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά.

 

Tip - Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε στη συνταγή μας 1-2 πατάτες ή να αντικαταστήσουμε τις γλυκοπατάτες με αυτές.

 

Πηγή κειμένου: 

akispetretzikis.com