Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Γρήγορα πιτσάκια σφολιάτας



Γρήγορα πιτσάκια σφολιάτας...

Υλικά συνταγής
1 φύλλο σφολιάτας
⅔ από τη συσκευασία ντομάτα κονκασέ εμπορίου
2 μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
1 μπολ μιξ τριμμένα τυριά
λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη για το άλειμμα
2-3 κ.σ. γάλα
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

Βουτυρώνουμε τη φόρμα για μάφινς. Κόβουμε τη σφολιάτα σε 12 κομμάτια τετράγωνα. Βάζουμε κάθε τετράγωνο κομμάτι σφολιάτας σε κάθε θήκη μάφιν.

Ανακατεύουμε τη ντομάτα κονκασέ με το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη. Τη μοιράζουμε στα σφολιατάκια. Μοιράζουμε τα μανιτάρια, το μπέικον και τα τριμμένα τυριά.

Κλείνουμε τη σφολιάτα που περισσεύει ελαφρά και αλείφουμε με λίγο γάλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC μέχρι να ροδίσουν από πάνω τα σφολιατίνια και να ψηθεί η σφολιάτα.

Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε. Σερβίρουμε ζεστά ή και κρύα.