Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Γρήγορα και νόστιμα τρουφάκια γάλακτος



Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα απολαυστικό αποτέλεσμα 20-25 μερίδων.

Συστατικά
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
50 γρ. βούτυρο
150 γρ. μπισκότα τύπου digestive ή τύπου πτι μπερ
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Για την επικάλυψη

κακάο
τρούφες, πολύχρωμες
καρύδα, τριμμένη

Μέθοδος Εκτέλεσης
-Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά αδειάζουμε το ζαχαρούχο, προσθέτουμε το βούτυρο και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
-Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ομογενοποιηθεί με το ζαχαρούχο.
-Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στο κατσαρολάκι τη σοκολάτα ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
-Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια ρίχνουμε 75 γρ. από τα μπισκότα και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη.
-Ρίχνουμε τα μπισκότα στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε ξανά με μία σπάτουλα.
-Αφήνουμε λίγο στην άκρη για 5 λεπτά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα 75 γρ. μπισκότα που τα έχουμε σπάσει στα χέρια.
-Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
-Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το σκεπάζουμε με μεμβράνη. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά το μείγμα.
-Βάζουμε σε διαφορετικά μπολάκια τις διακοσμήσεις που έχουμε επιλέξει.
-Φοράμε γάντια μίας χρήσης, βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και αρχίζουμε να πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού.
-Κάθε μπαλάκι το βουτάμε στα μπολ με τις διακοσμήσεις που επιθυμούμε.
-Αν δεν σερβίρουμε τις τρούφες αμέσως, τις βάζουμε μέσα στο ψυγείο μέχρι να τις χρειαστούμε.