Κυριακή 21 Ιουλίου 2019 -
Ξάστερος ουρανός

32 °C

Σήμερα, 21. Ιουλίου 2019

Γλυκά κριτσίνια σφολιάτας



Συστατικά

  • 430 γρ. σφολιάτα
  • 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 40 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.σ. κανέλα, σε σκόνη
  • 1 κρόκος αραιωμένος σε 2 κ.σ. νερό

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Ανοίγουμε τη σφολιάτα στον πάγκο εργασίας με έναν πλάστη ώστε να λεπτύνει και να αυξήσει την επιφάνειά της.
  • Με ένα πινέλο, αλείφουμε το λιωμένο βούτυρο σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας.
  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα.
  • Πασπαλίζουμε τη μισή ποσότητα του μείγματος σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας.
  • Διπλώνουμε το φύλλο στη μέση και κόβουμε σε λωρίδες 1-2 εκ.
  • Στρίβουμε τις λωρίδες και τις αλείφουμε με τον αραιωμένο κρόκο.
  • Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα ζάχαρης και κανέλας.
  • Τοποθετούμε τις λωρίδες σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει η σφολιάτα.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.

 

Πηγή κειμένου: 

akispetretzikis.com