Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Γιουβαρλάκια με κόκκινη σάλτσα



Υλικά για 17-18 κομμάτια.

Θα χρειαστείτε:
Για τα γιουβαρλάκια:
Κιμά (μοσχαρίσιο) 600 γρ.
1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού ( το βάζουμε για να σφίξει το μείγμα)
1 αυγό
Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ένα μικρό ποτήρι του κρασιού ρύζι (νυχάκι)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση: Σε ένα βαθύ μπολ ή μικρή λεκάνη, βάζετε όλα τα υλικά και τα ζυμώνετε πολύ καλά. Αφήνετε στην άκρη, προκειμένου να ετοιμάσετε τη σάλτσα.

Για τη σάλτσα: Σε μια κατσαρόλα βάζετε λίγο βούτυρο και όταν κάψει, ρίχνετε μισό κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ. Ανακατεύετε γρήγορα με ξύλινη κουτάλα, να μην κολλήσει. Στη συνέχεια, ρίχνετε μια κουταλιά της σούπας πελτέ τομάτας και ένα ποτήρι νερό. Μετά, προσθέτετε λίγο αλάτι και αφήνετε τη σάλτσα, να πάρει μια βράση.

Στο μεταξύ, πλάθετε σε μικρά μπαλάκια το μείγμα του κιμά και ρίχνετε ένα-ένα, στη σάλτσα που βράζει. Φροντίζετε να μην έχετε πολύ δυνατή τη φωτιά στο μάτι. Βάζοντας τα μπαλάκια στη σάλτσα, φροντίζετε επίσης να μισο-σκεπάζονται από το υγρό. Εάν είναι λίγο το νερό, προσθέστε. Εαν πάλι είναι περισσότερο (και τα γιουβαρλάκια κολυμπάνε), ανεβάζετε για λίγο την ένταση στο μάτι προκειμένου ν'απορροφηθεί το έξτρα νερό.
Υπολογίστε ότι ο χρόνος μαγειρέματος που απαιτούν για να γίνουν τα γιουβαρλάκια, (σε χαμηλή φωτιά) είναι τρία τέταρτα. Στο τέλος, θα πρέπει να μείνουν με ελάχιστη σάλτσα. Αν χρειαστεί προσθέτετε στη σάλτσα, αλάτι ή πιπέρι.